Tesla îngheață angajările și se pregătește pentru un nou val de disponibilizări

Autor: Adrian Somai 23 dec. 2022 Știri auto

Tesla traversează o nouă perioadă dificilă, ultimele informații arătând că producătorul de peste Ocean se pregătește pentru un nou val de concedieri. Disponibilizările ar urma însă să afecteze activitatea și producția constructorului de mașini electrice în următorul trimestru.

Potrivit Electrek, Tesla este aproape de o înghețare a angajărilor, conducerea producătorului de peste Ocean luând decizia că nu mai este nevoie de noi angajati. Dar asta nu este tot însă, cei de la Tesla urmând să și concedieze un număr considerabil de oameni în perioada următoare. În vară, Elon Musk anunța că Tesla va renunța la 10% dintre angajații săi în următoarele trei luni.

Lucrurile nu se mișcă chiar în cea mai bună direcție pentru Tesla la această oră, investitorii aratandu-și preocuparea pentru activitatea din ultima perioadă a lui Elon Musk. Miliardarul american a plătit în aceasta toamnă o sumă exagerat de mare în opinia unora, de peste 40 de miliarde de euro, pentru achiziționarea platformei de socializare Twitter. De când se află la conducerea Twitter, Elon Musk a fost implicat într-o serie întreagă de scandaluri.

Recent, Elon Musk a făcut un sondaj de opinie chiar pe Twitter și i-a întrebat pe utilizatori dacă ar fi mai bine să plece de la conducerea rețelei de socializare. Mai mult sau mai puțin surprinzător, votul nu a fost unul favorabil pentru el, mai bine de 50% dintre cei care au răspuns la întrebare fiind de părere că este mai bine ca Musk să își dea demisia și să lase pe altcineva să se ocupe de Twitter.

Discount considerabil pentru clienții americani

Pentru a își creste vânzările, Tesla a mai decis să ofere clienților americani un discount în valoare de 7.500 de dolari în cazul în care aceștia cumpără două dintre cele mai ieftine modele din gamă până la sfârșitul anului. Este vorba despre Model 3 și Model Y, două mașini care l-ar putea ajuta pe Musk să își atingă ținta de livrări până la finele anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide