Volkswagen ID. Aero va fi lansat anul acesta. Este echivalentul electric al lui Passat

Autor: Marius Vișan 02 ian. 2023 Știri auto

Volkswagen va profita de Consumer Electronics Show 2023 din Las Vegas, care va avea loc luna aceasta, pentru a prezenta cel mai recent membru al familiei ID. Acesta va fi un echivalent electric al lui Volkswagen Passat, care s-ar putea numi ID. Aero.

Volkswagen ID. Aero nu va veni doar sub formă de Sedan, ci probabil și ca Variant, adică un break electric. Rămâne de văzut dacă mașina electrică de dimensiuni medii se va numi, de fapt, ID. Aero. Modelul are potențialul de a atrage clienții Tesla Model 3.

Cu ID. Aero Concept, Volkswagen a anticipat deja noul venit electric. La vremea respectivă, în vara lui 2022, marca menționa o autonomie de aproximativ 600 de kilometri ca fiind unul dintre punctele forte.

Versiunea de producție a acestui concept va fi pusă în vânzare în China în 2023, tot anul acesta urmând să fie anunțate datele exacte când vor apărea versiunile pentru piețele din America de Nord și Europa.

ID. Aero, primul sedan de lux Volkswagen – Conceput să se confrunte cu Tesla Model 3 și BMW i4

După cele două pseudo SUV-uri ID.4 și ID.5, hatchback-ul ID.3 și minivan-ul ID. Buzz, Aero este un fastback cu patru uși care va fi construit în China pentru piața chineză începând cu 2023.

Dar tot anul acesta, Volkswagen va anunța o versiune adaptată gusturilor americane și europene, construită în Germania, la uzina sa din Emden.

Descris de Volkswagen ca fiind un sedan premium de dimensiuni medii, ID. Aero transferă limbajul de design al familiei ID într-o formă de sedan în stil coupe, cu un ampatament lung care promite mult spațiu interior.

Trăsăturile definitorii ale părții frontale sunt farurile subțiri Matrix LED și bara de lumini care se extinde pe toată lățimea părții din față, în timp ce în spate va exista, de asemenea, și acolo o bandă luminoasă, conferindu-i lui Aero un aspect care ne duce cu gândul la Audi Sportback.

Este construit în jurul aceleiași arhitecturi pentru vehicule electrice, platforma MEB, care se regăsește și pe celelalte mașini din clasa ID., și va dispune de o baterie de 77 kWh. Nu există informații despre motoare, însă putem presupune că acestea vor fi cele deja disponibile pe modelele din gama electrică a producătorului german.

Volkswagen sugerează că ID. Aero ca avea o autonomie WLTP de până la 620 km (385 de mile), ceea ce înseamnă o autonomie considerabil mai mare decât alte ID-uri, unele dintre acestea fiind evaluate la mai puțin de 480 km (300 de mile).

VIDEO cu Volkswagen ID. AERO concept

https://www.youtube.com/watch?v=5KZzCo9_zsg

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide