Dacia a detronat Citroen în Franța. Modelele produse la Mioveni se află în topul mașinilor noi

Autor: Andreea Ditcov 08 ian. 2023 Știri auto

Dacia a urcat pe podiumul pieței vehiculelor noi pentru prima dată în Franța.

Dacia a detronat Citroen, luând locul trei de pe podiumul pieței de vehicule noi. Această performanță a depășit așteptările create la revenirea mărcii, în 2005.

Vânzările companiei românești au crescut în Franța cu 5% (130.860), scrie G4media.ro. Cele mai mari vânzări au fost făcute de Spring , care a înregistrat o creștere de 61%, Duster cu o creștere de 2% și a debutului surprinzător de bun al Jogger.

La creștere au contribuit și motorizările pe GPL, care vin ca un răspuns la prețul tot mai mare al combustibilului.

Spring a convins locuitorii din mediul rural

O altă performanță venită tot din Franța este realizată de Dacia Sandero, care a depășit Renault Clio în vânzări. Chiar dacă înmatriculările de Dacia Sandero au scăzut cu 17% în 2022 (64.295 de unități), modelul se află pe locul doi după Peugeot 208 (cu 88.821 de unități), urmat, pe locul trei, de Renault Clio (cu 64.033 de unități), care a suferit în 2022 o scădere de 25%.

Dacia a fost foarte aproape de a ocupa chiar primul loc în rândul preferințelor francezilor, marca românească vânzând 110.165 de unități, iar Renaul 110.952 de unități.

Duster a fost a zecea mașină de pe piața franceză, vânzările acestuia crescând cu 2% (cu 31.652 de unități).

Dacia Spring a fost devansată la vânzări doar de Peugeot e-208 și se afla pe locul patru în 2021, cu 11.386 de înmatriculări. Chiar dacă a existat o creștere a prețului, de la 16.990 de euro la lansare în 2021 la 20.800 de euro la sfârșitul lui 2022, modelul electric românesc este cel mai ieftin de pe piață. În Franța, din prețul afișat se mai scade și bonusul ecologic oferit de stat, mașina fiind preferată de locuitorii din provincii și de cei din mediul rural.

Urmează ca Dacia să lanseze un model hibrid al Jogger în luna martie, iar Spring își va mări gama în luna mai cu un nou tip de motorizare. Anticipată mai este și a treia generație a Duster, care urmează să fie scoasă la vânzare în primăvara anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide