Mercedes-Benz pregătește un model Clasa G de dimensiuni mai mici

Autor: Adrian Somai 17 feb. 2023 Știri auto

Clasa G este unul dintre acele nume care este asociat în mod direct celor de la Mercedes-Benz, cele două denumiri reprezentând în ziua de astăzi două brand-uri în sine, care nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare. Ultimele informații apărute în presa de specialitate ne indică faptul că producătorul german lucrează la un model Clasa G de dimensiuni mai mici, model cu care ar urma să facem cunoștință chiar în următorii ani.

Clasa G este unul dintre cele mai vechi modele din gama constructorului german, Mercedes-Benz începând să producă acest model de teren încă din anul 1979. La acea vreme, mașina era construită special pentru a servi armatei germane, însă lucrurile s-au mai schimbat odată cu trecerea anilor. Deși producția acestuia a demarat în urmă cu mai bine de patru decenii, Clasa G este și astăzi aproape același model pe care l-am văzut în ’79, cu aceleași linii pătrătoase și cu același design masiv care l-au făcut celebru.

Oferta celor de la Mercedes-Benz nu duce deloc lipsă de SUV-uri mai mici sau mai mari, ba chiar din contră. Oricine își dorește o mașină care să facă față provocărilor de pe teren accidentat are ce găsi în oferta constructorului german. Și totuși, se pare că cei din conducerea Mercedes-Benz își propun să aducă pe piață un nou model Clasa G.

Performanțe mai bune pe asfalt

Potrivit Motor1, Mercedes-Benz lucrează deja în prezent la un model Clasa G de dimensiuni mai mici. Se pare că de această dată este vorba despre un model care va pune mai mult accentul pe performanța pe care o oferă pe asfalt. Conform zvonurilor, noul model va fi construit având la bază noua platformă dedicată MMA, care își va face debutul anul viitor. De asemenea, mai știm că noul model ar urma să aibă o gardă la sol ceva mai mică în raport cu cea a modelelor Clasa G.

Tot din aceeași sursă mai aflăm că viitorul model pe care cei de la Mercedes-Benz îl pregătesc ar urma să fie disponibil atât în versiuni cu motorizări termice, cât și în versiuni cu motorizări electrice. Noul model ar urma să fie lansat pe piață în anul 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide