Veste incredibilă pentru fanii Mercedes-Benz Clasa G. Ce se întâmplă cu modelul de legendă?

Autor: Elena Luchian 08 apr. 2021 Știri auto

Fanii Mercedes-Benz Clasa G primesc o veste pe care credeau că nu o vor primi niciodată. Ce planuri are constructorul premium cu modelul de legendă?

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz plănuiește să ofere Clasa G în versiune electrică. Producătorul german a înregistrat deja denumirea „EGQ”. „EQ” este sub-brand-ul dedicat mașinilor electrice. Din gamă fac parte deja EQC, EQA, EQV și urmează să se alăture acestora și limuzina EQS.

Confirmarea înregistrării a fost realizată pe 1 aprilie 2021, dar nu este nici pe departe o glumă. CEO-ul companiei, suedezul Ola Kallenius, a anunțat încă din 2019 că off-roader-ul va primi o versiune electrică. Șeful Daimler nu a oferit atunci niciun termen pentru lansarea acesteia. Momentul este acum aproape.

Mercedes-Benz Clasa G în versiune electrică – Ce putere va avea?

Denumirile înregistrate de Mercedes sunt EQG 580 și EQG 560. Nemții nu oferă nicio informație oficială. Dar indicativul 580 este concludent. Va fi același sistem de propulsie pe care îl va primi limuzina EQS, care își va face apariția în showroom-uri în luna august a acestui an. Este vorba despre un sistem cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, asigurându-i tracțiune integrală. Acestea vor dezvolta împreună 516 cai putere și un cuplu de 850 Nm. EQG 580 ar trebui să preia și bateria lui EQS. Este vorba despre o unitate cu o capacitate de 108 kWh, care îi va asigura sedanului o autonomie record de peste 700 de kilometri. Ne putem aștepta la cifre similare și în contul modelului produs la uzina Magna Steyr din Austria.

EQG 560 ar fi versiunea entry-level. Dar și aceasta ar trebui să aibă două motoare electrice, pentru a-i asigura modelului abilitățile care l-au consacrat în afara asfaltului.

Cel mai probabil, Mercedes-Benz Clasa G în versiune electrică va păstra cele trei diferențiale blocante. Este însă neclar dacă Mercedes va recurge la noua platformă EVA, rezervată mașinilor electrice, sau va păstra structura clasică cu șasiul tip scară.

Mai avem de așteptat până când vom vedea un EQG pe șosele sau în off-road. Acesta nu va fi gata mai devreme de 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide