Bentley în 2022: record de vânzări și un profit aproape dublu față de 2021

Autor: Adrian Somai 17 mart. 2023 Știri auto

Anul 2022 s-a dovedit a fi foarte bun pentru Bentley din toate punctele de vedere, constructorul britanic de lux înregistrând niște rezultate excelente la toate capitolele. Fără doar și poate, conducerea Bentley își dorește și de la 2023 niște cifre de vânzări mai bune decât în anul precedent.

Cu puțin timp în urmă, Bentley anunță că a înregistrat un nou record de vânzări în 2022, reușind să comercializeze 15.174 de automobile la nivel global. Așa cum era de așteptat, Bentayga a fost cel mai bine vândut model din gama constructorului britanic, SUV-ul celor de la Bentley asigurandu-le nu mai puțin de 42% din totalul vânzărilor obținute pe parcursul anului trecut, potrivit Motor1.

Bentley publică acum și rezultatele de ordin financiar obținute în 2022, nici acestea nelasandu-se mai prejos, ba chiar din contră. Mai exact, cei de la Bentley anunță un record și în acest sens, obținând un profit operațional în valoare de 708 milioane de euro. În aceste condiții, vorbim aproape despre o dublare a profitului obținut cu un an în urmă. Mai exact, profitul din 2022 a crescut cu 82% în raport cu cel din 2021.

De la pierderi uriașe la un profit record

Din fericire, strategia celor de la Bentley a dat roade în ultimii ani, situația financiară a producătorului britanic schimbandu-se radical. În 2018, Bentley raporta pierderi operaționale în valoare de 288 de milioane de euro. În 2019 lucrurile s-au îmbunătățit, profitul fiind de 65 de milioane de euro. După o perioadă de criză cauzată de pandemia de coronavirus, profitul înregistrat de Bentley a crescut spectaculos, ajungând acum la peste 700 de milioane de euro.

Cel mai important punct din strategia celor de la Bentley a făcut referire la lansarea unor modele exclusiviste mai apropiate de dorințele clienților. Vânzările acestora au întrecut toate așteptările, iar rezultatele financiare pozitive nu s-au lăsat așteptate prea mult!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide