Bentley a vândut la licitație primul Bentayga EWB personalizat de Mulliner

Autor: Adrian Somai 12 feb. 2023 Știri auto

Primul Bentayga EWB personalizat a fost vândut la licitație la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Festivalului de iarnă al vinului de la Naples, Florida, Statele Unite. Potrivit Carscoops, SUV-ul cu ampatament extins a strâns un milion de dolari, bani care vor merge în beneficiul copiilor defavorizați din Collier County.

„Sunt extrem de mândru de Bentley Naples și de echipa noastră Mulliner pentru că au creat această mașină unică pentru a susține o cauză minunată și demnă de sprijin”, a declarat Christophe Georges, președinte și director executiv al Bentley.

„Suntem încântați că acest vehicul extraordinar a fost scos la licitație în cadrul Festivalului de iarnă al vinului de la Naples din acest an, contribuind la strângerea de fonduri în beneficiul copiilor aflați în situații de risc și defavorizați din comunitatea noastră”, a declarat Paul Hills, din partea organizatorilor.

Banii obținuți sunt donați în scopuri caritabile

Modelul unicat Bentley Bentayga Extended Wheelbase Azure a fost creat special cu această ocazie și ne-a fost prezentat cu trei straturi de vopsea exterioară perlată Snow Quarts. Aceasta este contrastată de ornamentele de culoare neagră și de jantele de 22 de inci cu 10 spițe. Exemplarul complet personalizat se mai poate mândri cu detalii Amethyst care pot fi găsite în tot habitaclul, începând de la levierul schimbătorului de viteze și buzunarele ușilor și până la nivelul cusăturilor.

Bentayga EWB este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabilă să livreze 550 de cai putere și un cuplu maxim de 770 Nm. Cu o astfel de echipare sub capotă, mașina promite o viteză maximă ce poate ajunge până la 290 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 4.6 secunde. Fiind vorba despre versiunea EWB, trebuie spus că aceasta este cu 18 cm mai lungă în comparație cu versiunea standard Bentayga.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide