Lista completă de echipamente horeca de care trebuie să ții cont atunci când îți deschizi un restaurant!

Autor: ProMotor 25 aug. 2020 Advertorial
Lista completă de echipamente horeca de care trebuie să ții cont atunci când îți deschizi un restaurant!

Atunci când îți deschizi un restaurant trebuie să știi că ai nevoie de o serie de elemente esențiale pentru a funcționa eficient și economic. Deși mulți au impresia că știu ce le trebuie pentru a deschide o astfel de locație, realitatea este cu totul altă. Există o serie întreaga de echipamente horeca vitale pe care, cu siguranța, le vei omite. Însă, în cele ce urmează, îți vom oferi o lista cu echipamente și accesorii esențiale de bucătărie de care ai nevoie în orice nou proiect.

  1. Recipiente de depozitare

Există puțini care iau în calcul importantă recipientelor de depozitare. Sunt produse ce trebuie depozitate în recipiente de plastic pentru că nu vom folosi adesea întreaga cantitate. Aceste recipiente alimentare sunt disponibile pe diferite mărimi, toate fiind prevăzute cu capace speciale pentru o închidere etanșă. Astfel, dacă trebuie depozitate în frigider, vor asigura că mirosul nu este împrăștiat în spațiul respectiv. În schimb, dacă produsul este depozitat în cămări, atunci nu va pătrunde umezeala sau acesta nu va fi deteriorat în niciun fel.

  1. Vesela

Dacă nu există nimic în care să se servească mâncarea, nu există restaurant. Vei avea nevoie de “tone” de tacâmuri, boluri, farfurii, căni și pahare. Pentru asta, trebuie să iei în considerare numărul de mese pe care le poți încadra în restaurantul tău și câți oaspeți speri să servești în fiecare seară. Pe baza acestui considerent, vei stabili un număr de produse din categoria veselă. De asemenea, trebuie să iei în considerare spargerea sau ruperea. În mediul haotic al bucătăriilor unui restaurant, nu este neobișnuit să spargi o farfurie sau un pahar destul de des. A avea câteva produse extra este o măsură de precauție recomandată. Să nu neglijezi nici faptul că seturile trebuie să fie identice.

  1. Echipamente de gătit

Trebuie să iei în considerare ce instrumente îți trebuie pentru a pregăti întregul meniu pe care restaurantul tău îl servește. Oale de toate dimensiunile, cratițe, tigăi, linguri de degustare, linguri de amestec, spatule, boluri de toate dimensiunile…lista continuă și variază mult în funcție de tipul de mâncare oferit. De asemenea, vei avea nevoie de cel puțin două sau trei exemplare din fiecare articol. Chiar dacă mașina de spălat vase ar putea fi cea mai eficientă soluție pentru o curățare rapidă, vor există totuși momente în care toate vasele de gătit sunt murdare, chiar dacă doar pentru câteva minute. Pentru asta, recipientele extra vor fi foarte utile

  1. Rafturi de depozitare

Rafturile montate corect pot fi o soluție excelentă pentru depozitarea diverselor aparate în bucătărie, precum și pentru alimentele perisabile și neperisabile. Dacă ai un sistem de stocare organizat, vei eficientiza funcționarea bucătăriei. Păstrează echipamentul de bucătărie cel mai des folosit la îndemâna și lucrurile care sunt utilizate mai rar pe rafturile de sus și de jos, pentru a fi luate doar la nevoie. Rafturile mobile sunt de asemenea utile. De obicei, sunt dimensionate pentru a se potrivi cu 20 de tigăi standard și pot fi utilizate pentru depozitarea și transportul alimentelor.

  1. Echipamente de siguranță

Asigură-te că bucătăria ta are echipamente de siguranță adecvate. Un echipament de prim ajutor sau un kit medical de urgență este esențial într-un loc de muncă în care se folosesc cuțite și foc. Vei avea nevoie, de asemenea, de lucruri precum stingătoarele și detectoarele de gaz. Trebui să ai întotdeauna bucătăria echipată la standardele privind prevenirea și stingerea incendiilor. Asigură-te că personalul poartă încălțăminte antiderapantă și alege covorașe din cauciuc pentru a preveni alunecarea.

  1. Congelatoare și frigidere

Toate bucătăriile comerciale necesită un sistem de refrigerare la standarde înalte. Fără frigider, nu poți păstra proaspete ingredientele și preparatele. Congelatoarele sunt, de asemenea, cruciale pentru gestionarea stocurilor, deoarece este mult mai rentabil să cumperi, de exemplu, carne în cantități mari și să o congelezi decât să cumperi cantități mici în fiecare zi. Echipamentele de refrigerare industriale sunt proiectate pentru a răspunde nevoilor unice ale industriei alimentare. De exemplu, au capacitatea de a răci cantități mari de alimente la o temperatură sigură într-un timp record, așa că sunt o achiziție cheie pentru orice operațiune de manipulare a alimentelor.

  1. Blaturi de preparare a alimentelor

Mesele sau blaturile pe care se pregătesc alimentele sunt esențiale pentru orice bucătărie comercială și sunt disponibile în diverse dimensiuni. Alege suprafețele din oțel inoxidabil, rezistent la coroziune, ce nu absorb bacteriile din alimentele și sucurile din carne și pot rezista la soluțiile profesionale de curățare folosite în bucătăriile comerciale.

În ceea ce privește tăierea și tocarea, alege blaturi de tăiat din plastic sau din lemn. Cele de plastic sunt mai ușor de igienizat, dar pot capătă în timp caneluri care pot ascunde bacterii. Tocătoarele de lemn sunt în general mai greu de curățat decât cele din plastic, dar nu se distrug de ușor.

  1. Feliatoare

Feliatoarele sunt adesea folosite pentru a tăia carnea și brânza cu viteză și precizie. Ele pot fi manuale sau automate. Feliatoarele electrice sunt automate, ceea ce îți poate economisi timp și forță de muncă. În cazul în care nevoile de feliere sunt cu volum redus sau rare, un feliator manual este o opțiune mai bună și mai puțin costisitoare.

  1. Cuptoare și aragaze

Orice bucătărie de restaurant trebuie să aibă cuptoare și aragaze industriale. Cuptoarele trebuie să fie cu convecție, iar cuptoarele trebuie să aibă mai multe ochiuri. Spre deosebire de cuptoarele obișnuite, cuptoarele cu convecție au un ventilator și un sistem de evacuare care aruncă aer cald în jurul mâncării. Este un aparat excelent pentru gătire, coacere, prepararea plăcintelor și a prăjiturilor sau deshidratare.

Pe lângă aceste echipamente și accesorii de bucătărie mai sunt și altele, la fel de importante. Nu trebuie să neglijăm chiuveta care trebuie să fie una generoasă, mixerele și roboții de bucătărie, storcătoarele de fructe și așa mai departe. Când deschizi un restaurant, este important să ai toate produsele necesare. Aceste echipamente trebuie să fie profesionale și de calitate mare.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide