Walkaround: Ioniq 6 schimbă percepția asupra luxului și mobilității electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 01 sept. 2023 Știri auto

Hyundai Ioniq 6 este una dintre cele mai interesante mașini electrice noi, cu autonomii de peste 600 km și un design futurist, care va atrage multe priviri.

Comparativ cu fratele său Ioniq 5, noul Hyundai Ioniq 6 are o caroserie mult mai aerodinamică, cu o formă de fastback. De asemenea, este o mașină destul de lungă, care măsoară 4,85 metri în lungime și are un ampatament de aproape 3 metri, ceea ce va oferi foarte mult spațiu ocupanților, în special în zona picioarelor.

Forma alungită și aplatizată a caroseriei conferă mașinii un aspect futurist, iar mânerele ușilor sunt retractabile, fapt care contribuie la atingerea unui coeficient aerodinamic foarte bun. Linia mașinii plonjează către partea din spate și, în ciuda aparențelor, Ioniq 6 nu este un hatchback, este un sedan tradițional. 

Partea din spate aduce aminte de clasicele modele Porsche 911, având două spoilere montate pe capacul portbagajului și o bandă LED ce se întinde pe toată lățimea mașinii. Aceasta include aceeași temă a pixelilor pe care o regăsim și în luminile de rulare pe timp de zi, sau în semnalizările integrate în oglinzile laterale.

Ioniq 6 oferă foarte mult spațiu la interior și soluții inteligente de depozitare

De asemenea, Hyundai Ioniq 6 este o mașină electrică destul de practică, având un portbagaj cu un volum de 401 litri și foarte mult spațiu la interior. Ocupanții locurilor din spate sunt tratați cu foarte mult spațiu pentru picioare grație ampatamentului lung de aproape 3 metri. În plus, bancheta încălzită, gurile de ventilație montat central și cotiera cu două suporturi de pahare contribuie la confortul acestora. În plus, nu există un tunel central, ceea ce înseamnă că avem o podea perfect plană, care nu va incomoda pasagerul ce va călători pe locul din mijloc.

Odată mutați pe locul șoferului, descoperim cât de simplu și de intuitiv este interiorul lui Hyundai Ioniq 6. Mașina este echipată cu două ecrane de câte 12,3 inch fiecare, care sunt integrate în planșa de bord conferă, fapt care oferă un aspect minimalist interiorului. Tabloul de bord digital oferă toate informațiile necesare șoferului, de la autonomie, la consumul de energie sau starea bateriei. Alăturat acestuia este ecranul central al sistemului de infotainment, care include toate funcțiile mașinii, precum navigația, conectivitatea cu telefonul prin intermediul Apple CarPlay și Android Auto sau climatizarea.

Hyundai s-a jucat cu spațiile de depozitare, astfel că a eliberata foarte mult spațiu în consola centrală prin mutarea selectorului transmisiei pe coloana de direcție. Acum, consola centrală adăpostește comenzile geamurilor electrice și alte câteva butoane esențiale, dar oferă mult mai mult spațiu de depozitare, în special în raftul inferior. În plus, fețele de uși au un aspect foarte minimalist grație faptului că butoanele au fost mutate fie pe bord, fie pe consola centrală, iar buzunarele acestora sunt suficient de încăpătoare.

Hyundai Ioniq 6 oferă peste 600 km de autonomie electrică

Hyundai Ioniq 6 se laudă cu o eficiență energetică foarte mare. Varianta Long Range, echipată cu un motor electric și bateria mare, de 77,4 kWh, poate parcurge până la 614 km. Noi am testat cea mai puternică variantă, cea cu 325 CP, două motoare electrice și bateria mare. Autonomia declarată de producător este de 519 km. De asemenea, Hyundai declară că noul Ioniq 6 se poate încărca de la 10 la 80% în doar 18 minute, dacă aveți la dispoziție o stație de încărcare rapidă.

În România, Hyundai Ioniq 6 pornește de la 41.335 de euro cu TVA inclus, iar noul model electric poate fi găsit la Țiriac Auto, acolo unde este disponibil cu livrare directă din stoc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide