Aygo X: care este prețul celui mai accesibil crossover din gama Toyota în România

Autor: Adrian Somai 29 iul. 2023 Știri auto

Dezvăluit în premieră în urmă cu mai bine de un an și jumătate, Aygo X este la această ora cel mai accesibil crossover din portofoliul constructorului nipon. Este un model compact și modern, care aduce o notă proaspătă și jucăușă în lumea automobilelor. Perfect adaptat pentru mediul urban, Aygo X  își propune să ofere o experiență de conducere agilă și confortabilă.

Aspectul exterior al Toyota Aygo X este caracterizat de liniile curbe și dinamice, care conferă mașinii un aspect îndrăzneț și plin de personalitate. Grila frontală proeminentă, cu contururi îndrăznețe și farurile ascuțite, completează un design frontal expresiv. Construit pe platforma GA-B, care este folosită și de noul Yaris, Aygo X se distinge prin inserţii din plastic negru în partea inferioară a caroseriei, o gardă la sol mărită cu 11 mm și jante ce pot ajunge la 17 inch.

Interiorul Toyota Aygo X impresionează prin designul său minimalist și practic. Spațiul interior este bine optimizat, oferind loc suficient pentru patru pasageri și un portbagaj generos. Scaunele confortabile și finisajele de calitate contribuie la o atmosferă plăcută și primitoare în habitaclu.

Aygo X oferă sistemul de asistență Toyota Safety Sense în echiparea de bază, care mai include printre altele un sistem de frânare automată cu cameră frontală și radar. Opțional, este disponibil un sistem de infotainment cu ecran tactil de 7.0 inch, cu conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, modelul dispune de sisteme de asistență la condus, cum ar fi asistența la menținerea benzii și sistemul de avertizare a coliziunii, pentru a spori siguranța și confortul la volan.

Cât costă Toyota Aygo X în România

Aygo X este un model accesibil pe piața din țara noastră, pornind de la un preț de 16.368 de euro, cu toate taxele incluse. Este prețul aferent versiunii de bază, echipată cu un motor pe benzină de 1.0 litru, care dezvoltă 72 de cai putere și 93 Nm de cuplu. Viteza maximă este de 158 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat în 14.9 secunde.

În echiparea de bază sunt incluse printre altele și următoarele dotări: sistem multimedia Toyota Touch 2, Bluetooth, USB, volan din piele mixtă, flitru de aer, filtru de polen, EPS, comenzi pe volan, geamuri electrice față, sistem Stop&Start, oglinzi laterale încălzite, cameră video marșarier, lumini de zi cu LED etc.

Aygo X Undercover JBL este cea mai scumpă versiune oferită de cei de la Toyota, pornind de la un preț de 23.788 de euro, cu TVA inclus. Echiparea tehnică este aceeași, însă lista de dotări este ceva mai bogată, bineînțeles. Printre altele, această versiune include și următoarele: ecran multimedia HD de 9 inci, sistem multimedia cu patru difuzoare, sistem multimedia Toyota Smart Connect, ecran multi-info de 4.2 inci, încărcător wireless, jante din aliaj de 18 inci și sistem smart Entry & Start.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide