Tesla a înregistrat cea mai neproductivă lună. Acțiunile la bursă au de suferit

Autor: Andreea Ditcov 23 dec. 2022 Știri auto
Tesla a înregistrat cea mai neproductivă lună. Acțiunile la bursă au de suferit

Acțiunile companiei Tesla au înregistrat o scădere drastică în mijlocul zilei de tranzacționare, de aproape -9,5%, marcând un record negativ al performanței financiare. În ultima lună din 2022 acțiunile companiei lui Elon Musk au scăzut cu -36%, surclasând perioada din martie 2020, când deprecierea a fost de -22%, din cauza pandemiei de COVID-19 și a efectului acesteia asupra piețelor financiare.

Tesla a anunțat că oferă o reducere de preț de 7.500 de dolari (7.000 de euro)

Scăderea din această lună este efectul unei decizii interne a companiei, scrie biziday.ro. Tesla a anunțat că oferă o reducere de preț de 7.500 de dolari (7.000 de euro) pentru două dintre mașinile sale electrice livrate pe piața din SUA,  Model 3 și Model Y. Înaintea acestei reduceri de preț, Tesla a anunțat că nu va reuși să livreze până la sfârșitul anului 2022 toate comenzile primite.

O altă cauză a deprecierii acțiunilor este implicarea lui Elon Musk în Twitter și preluarea companiei de social media. Achiziția platformei online, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a fost făcută după ce Musk a vândut din acțiunile sale de la Tesla, pe care a obținut 40 de miliarde de dolari. Antreprenorul a păstrat în același timp pachetul majoritar în compania producătoare de mașini electrice.

Investitorii Tesla s-au arătat sceptici

Unii investitori s-au arătat sceptici în privința achiziției lui Musk, considerând că implicarea sa în activitățile și operațiunile Tesla va avea de suferit, după ce au fost anunțate o serie de schimbări în cadrul Twitter.

Tesla era cotată în decembrie 2020, la intrarea pe bursă, la 600 de miliarde de dolari, devenind a șasea cea mai valoroasă companie, scrie Reuters. În prezent valoarea sa a scăzut cu 200 de miliarde de dolari, ocupând locul opt, după Volkswagen, Toyota Motors, Hyundai Motor, General Motors, Ford Motor și BMW.

Elon Musk a lansat un sondaj pe Twitter în care dezbătea dacă ar trebui să rămână CEO al platformei de socializare sau nu. În urma rezultatului care înclina spre plecarea sa din funcție, acesta a anunțat că va respecta decizia majorității și va renunța la funcția de CEO al platformei de socializare. Cu toate acestea, Musk a pus și o condiție: va trebui să găseasă un înlocuitor „suficient de nebun pentru a accepta postul”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube Tesla


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide