Un șofer a fost prins circulând cu 158 de km/h pe centura Craiovei. Alți doi conducători auto au consumat substanțe interzise

Autor: Andreea Ditcov 09 dec. 2022 Știri auto

”La data de 07 decembrie a.c., ora 13.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Bucureşti, din municipiul Craiova.

Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cannabis.

În noaptea de 08 decembrie a.c., ora 00.02, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au depistat un tânăr un tânăr de 27 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bariera Vâlcii, din localitate.

Şi acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cannabis.

În cele două situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Un șofer a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 158 km/h pe centura Craiovei

Ieri, 08 decembrie, un tânăr de 21 ani, din comuna Ghindeni, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 65 F – VOS, în afara localităţii Cârcea, cu viteza de 158 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate şi acțiuni tip „Blitz”, în municipiul Craiova și comuna Leu.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate peste 140 de sancţiuni contravenţionale, fiind întocmite și 7 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier”, a transmis IPJ Dolj.

Cazurile de șoferi care conduc sub influența drogurilor nu sunt atât de rare. Un bărbat din București a fost prins conducând sub influența a mai multor tipuri de droguri. El a încercat să fugă de poliție, dar polițiștii l-au reținut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IPJ Dolj


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide