10 maşini în testele de coliziune Euro NCAP - noiembrie 2013

Specialiştii de la Euro NCAP ne oferă rezultatele în materie de securitate pentru cele mai noi modele testate: BMW i3, Ford EcoSport, Ford Tourneo Connect, Infiniti Q50, Maserati Ghibli, Mazda3, Mercedes-Benz Citan, Nissan Note, Peugeot 308 şi Volkswagen T5, Rezultatele, în paginile următoare.

BMW i3: 4 stele Euro NCAP şi premiul pentru ECALL

Poate părea un rezultat surprinzător pentru un BMW, însă cele 4 stele au o explicaţie foarte simplă: BMW i3 s-a comportat foarte bine la capitolele protecţia pasagerilor şi a copiilor, însă a performat slab în privinţa protecţiei pietonilor.

În plus specialiştii Euro NCAP depunctând maşina la capitolul sisteme de asistenţă, considerând că indicaţiile ţinând de activarea airbagului pentru pasager nu sunt suficient de lizibile, iar avertizările sonore pentru necuplarea centurilor în spate lipsesc. De asemenea, i3 a mai fost depunctat deoarece limitatorul de viteză e doar opţional.

Totuşi, bavarezii pot fi mulţumiţi datorită premiului special acordat de Euro NCAP sistemului BMW Assist Advanced eCall, care apelează automat serviciile de urgenţă în cazul unui accident, oferind şi informaţii privind locul unde s-a produs accidentul, pentru o intervenţie cât mai rapidă, dar şi informaţii despre accident, pentru a permite evaluarea gravităţii acestuia, o funcţie considerată unică în acest moment.

Rezultatele pentru o nouă maşină - PE PAGINA URMĂTOARE

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.