Cele mai bune mașini pe care le poți cumpăra în 2024. Care sunt SUV-urile vedetă

Autor: Marius Vișan 02 ian. 2024 Știri auto

La final de 2023, canalul de YouTube Car Help Corner a făcut o listă cu cele mai bune mașini ale anului care tocmai s-a încheiat.

Cei de la Car Help Corner au testat zeci modele noi în 2023, și sute de alte mașini în ultimii ani, desemnând câteva modele învingătoare în diverse categorii. Înainte de a dezvălui „Cel mai bun automobil al anului 2023”, au fost anunțați și câștigătorii din alte categorii. De menționat ar fi că acest canal de YouTube publică materiale pentru America de Nord și Canada, așa că e posibil ca unele din modelele menționate în clip să nu se vândă pe piața din Europa.

„Cea mai accesibilă mașină a anului”

Pe o piața precum cea din America de Nord „Cea mai accesibilă mașină a anului” ar fi Mazda 3, ea fiind apreciată pentru prețul accesibil, calitatea construcției, designul și plăcerea la condus. Prezentatorul a subliniat varietatea de opțiuni disponibile, precum sedan sau hatchback, tracțiune față sau integrală, motoare simple sau turbo, făcând Mazda 3 o alegere versatilă. Canadienii au evidențiat calități precum: interiorul premium și senzația de mașină scumpă.

Ocupanta locului secund la categoria celor mai accesibile mașini este Toyota Corolla Hybrid. Asemănătoare cu Mazda 3, Corolla Hybrid oferă practic tot ceea ce ai putea dori de la o mașină cu un preț accesibil. Este extrem de bine construită, se conduce excelent, oferă o mulțime de tehnologii noi și funcții de siguranță remarcabile. La fel cu Mazda, poți opta fie pentru tracțiune față, fie pentru tracțiune integrală. Cel mai important, este o mașină hibridă, ceea ce înseamnă că este și extrem de eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.

„Cea mai bună mașina plug-in”

Pentru „Cea mai bună mașina care se încarcă la priză” au fost alese două modele. Unul dintre ele este electric, iar celalalt plug-in bibrid. Ioniq 5 este o alegere excelentă pentru cei care sunt pregătiți să facă trecerea către deținerea unei mașini complet electrice. Este o mașină extrem de bine proiectată, oferind tot ceea ce vă așteptați și chiar mai mult. Are o autonomie excelentă și una dintre cele mai rapide viteze de încărcare dintre toate vehiculele electrice disponibile.

Toyota Prius Prime a fost desemnată câștigătoare la categoria vehiculelor hibride plug-in. Versiunea cea mai nouă a suferit mai multe îmbunătățiri decât oricare alta. Acestea au fost semnificative în aproape toate aspectele: autonomie, eficiență, performanță, tehnologie și, desigur, design. Toate acestea au fost realizate fără a sacrifica aspectele fundamentale care contează cel mai mult pentru un Prius, cum ar fi fiabilitatea și costurile de întreținere reduse.

„Cel mai bun pick-up al anului”

Prezentarea continuă cu anunțarea câștigătorului pentru „Cea mai bună camionetă a anului”, iar alegerea este Honda Ridgeline. Niciun alt pick-up din aceeași categorie de preț nu se apropie de nivelul de confort și ușurință în conducere al lui Ridgeline. Este extrem de spațios, practic și capabil să îndeplinească aproape toate cerințele cumpărătorilor de camionete. De asemenea, dispune de un motor V6 fiabil. Toyota Tacoma este a doua opțiune pentru „Cel mai bun pick-up al anului”. Compania a făcut îmbunătățiri masive și există o versiune potrivită pentru aproape orice cleint, inclusiv o nouă opțiune hibridă.

„Cel mai bun SUV al anului”

Cel mai bun SUV al anului este considerat a fi Honda CR-V Hybrid. CR-V a fost o surpriză plăcută în recenziile din ultimul an. Deși nu este perfect în toate aspectele, CR-V Hybrid reușește să impresioneze într-atât încât să își merite titlul. Este extrem de bine construit, oferă o experiență de condus excelentă, are o economie de combustibil remarcabilă, este spațios și practic.

O opțiune solidă în această categorie este Toyota RAV4. Modelul este o alegere inegalabilă în termeni de preț, eficiență, costuri de întreținere reduse, valoarea de revânzare și, desigur, fiabilitatea. Este o combinație de calități pe care foarte puține SUV-uri o pot egala.

„Cel mai bun vehicul de lux”

În categoria „Celui mai bun vehicul de lux”, câștigătorul este Lexus RX 350h. Se evidențiază prin combinația sa remarcabilă de calități: lux și confort. Pe de altă parte, fiabilitatea sa este păstrată chiar și după 10-15 ani de utilizare, ceea ce contribuie la o valoare de revânzare superioară. Al doilea cel mai bun vehicul de lux este Porsche Cayenne. Se dovedește a fi un SUV impresionant, extrem de luxos, cu o performanță fenomenală și manevrabilite excelentă.

„Cel mai bun model sport al anului”

Câștigătoarea acestei categorii a fost desemnată Mazda MX-5. Oferă o experiență sportivă, furnizând performanțe și manevrabilitate remarcabile, în timp ce și-a menținut un preț accesibil. Dacă bugetul vă permite o opțiune mai exclusivistă atunci puteți alege Porsche 718 GTS 4.0, care a ocupat poziția de finalist la categoria „Cel mai bun model sport al anului”. Acesta oferă performanțe, manevrabilitate și lux într-un pachet complet.

„Cel mai bun automobil al anului”

În final, avem câștigătorul absolut al titlului de „Cel mai bun automobil al anului”, iar acesta este Toyota Prius. Nu există alt automobil lansat în ultimul an care să fi suferit o îmbunătățire atât de dramatică în aproape fiecare domeniu.

Compania a reușit să-l facă mult mai bun în toate privințele care contează, îmbunătățind eficiența și autonomia electrică a modelului hibrid plug-in, îmbunătățind semnificativ performanțele. De asemenea, l-a transformat într-un automobil mult mai plăcut de condus și surprinzător de manevrabil. Interiorul a fost, de asemenea, actualizat semnificativ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide