Ayrton Senna – in memoriam

Ayrton Senna ar fi avut acum 50 de ani şi ar fi putut fi cel mai bun pilot din istoria Formulei 1. Din păcate, locul certitudinilor este luat de amintirea legendei şi de tragicul accident din San Marino.

Ayrton Senna – in memoriam Ayrton Senna – in memoriam

Ayrton Senna da Silva s-a născut pe data de 21 Martie 1960 într-o familie foarte prosperă, deci spre deosebire de alţi sportivi brazilieni, povestea sa nu are dramatismul luptei cu sărăcia. Primul său kart l-a primit nesolicitat, prin refuzul capricioasei sale surori Viviane, care nu a apreciat cadoul de ziua ei. Micul Ayrton a fost însă foarte fericit şi la vârsta de 13 ani deja făcea furori în competiţiile de karting din ţara natală. La vârsta de 17 ani nu avea nici un rival în această disciplină câştigând South American Kart Championship.

Pasul următor a fost să meargă în Anglia, concurând în competiţiile de monoposturi. Dar Ayrton nu se vedea ca participant de cursă lungă în motorsport şi la sfârşitul anului 1981 se gândea să se întoarcă în Brazilia pentru a conduce afacerile tatălui său. Soarta a făcut ca în ultimele sale luni de rezidenţă în Anglia să primească o ofertă de a concura în Formula Ford 2000, plus un buget de 10.000 de lire.

Ayrton nu a ezitat şi steaua sa a norocoasă a început să prindă contur. Pentru că numele da Silva este foarte comun în Brazilia, Ayrton a preferat numele Senna, devenit ulterior sinonimul legendei. Sub acest nume Ayrton s-a impus în Formula 3 Britanică în 1983, triumful fiind practic trambulina spre competiţia supremă a planetei, Formula 1.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.