Cele mai bune maşini diesel în 2019

Autor: ProMotor 22 mai 2019 Dosar & Analize

La capitolul achiziţionarea de maşini diesel românii sunt fruntaşi. Chiar şi în condiţiile actuale, cu noile reglemetări prinvind emisiile poluante, maşinile diesel sunt foarte populare. Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel.

Avantajul unei maşini diesel este puterea motorului, pentru că la acelaşi număr de cai putere ca la o maşină pe benzină un motor diesel livrează un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută şi un consum scăzut de combustibil.

Ca un dezavantaj al motoarelor care funcţionează pe motorină, trebuie specificat preţul cu 1.000 până la 1.500 de euro mai mare decât pentru motoarele pe benzină.

Britanicii de la Autoexpres au făcut un top cu cele mai eficiente modele pe motorină recomandate pentru anul 2019. Printre ele se află atât SUV-uri mari precum XC90, hatchback-uri, dar şi sedane clasice precum BMW Seria 5.

10. Renault Megane dCi 115

Renault Megane este un model aspectuos şi spaţios, pe care ai mai mari şanse să-l îndrăgeşti după ce îl conduci. Designul este modern, suspensia confortabilă, spaţiul interior suficient pentru o familie cu doi sau trei copii, iar portbagajul are o dimensiune decentă. 

9. Opel Insignia GS

Primul lucru pe care în observi în legătură cu noul Insignia Grand Sport este cât de bine arată. Are o poziţie mai agresivă care este dată de coborârea liniei acoperişului, extinderea ampatamentului şi lărgirea corpului. Grila din faţă este, de asemenea, mai dreaptă decât la versiunea anterioară, toate acestea oferind un look mult mai distinctiv. Insignia Grand Sport reprezintă alternativa elegantă la autovehiculele cu preţuri mult mai mari. 

8. BMW 320d

Anul trecut a fost lansată a şaptea generaţie a celui mai de succes model BMW din toate timpurile. Noul BMW Seria 3 Sedan beneficiază de calităţile sportive îmbunătăţite semnificativ, un nou limbaj de design, un plus important de rafinament la interior, precum şi sisteme de asistenţă, control & operare şi tehnologie de conectivitate inovatoare. 

7. Mercedes-Benz S 350 d

Cu o prezenţă vizibilă pe şosea şi un interior construit din cele mai bune materiale, Mercedes S-Class este o maşina de lux pe care este imposibil să nu o iubeşti. La capitolul motorizări nu dezamăgeşte. Nu este chiar o maşină cu care să vrei să faci economie, însă cu un motor diesel clar vei trece mai rar pe la benzinărie. 

6. Volvo XC90 D5 Momentum

Dacă eşti în căutare de un SUV mare de familie, premium, ai aici prima alegere. Dacă vrei un SUV business, XC90 bifează în continuare la superlativ toate necesităţile. Dacă vrei un SUV sportiv, vei căuta în altă parte. În fine, dacă vrei cea mai avansată maşină din lume, ai venit unde trebuie. Dacă vrei şi unul din cele mai bune motoare diesel, XC90 îl bifează şi pe acesta.

5. Skoda Karoq 1.6 TDI

Skoda Karoq este un SUV atrăgător, dar cuminte, destinat celor care pun utilitatea înaintea aparenţelor. Preţul de bază este destul de ridicat, însă justificat de dimensiuni şi dotările de bază consistente. Propulsorul este silenţios şi plăcut la condus, iar suspensia este setată pentru un parcurs confortabil, fără să fie moale. 

4. Honda Civic i-DTEC

Dinamica motorizării turbodiesel este remarcabilă. Cuplul este disponibil foarte rapid şi te aruncă înainte oricând vrei să ţâşneşti în trafic. Reprizele de depăşiri pe drumurile naţionale sunt şi ele foarte scurte, iar răspunsul acestui propulsor te încântă, poate şi pentru că japonezii au gândit o transmisie foarte bine etajată, care îţi permite să te joci cu motorul.

3. Range Rover SDV6 Vogue

Range Rover combină rafinamentul cu capacitatea de rulare în off-road, în special cu motorul diesel V6. Această generaţie Range Rover este construită pe numeroase componente din aluminiu, economisind 420 kg faţă de generaţia anterioară. În ciuda pierderii de greutate, Range Rover rămâne în mod clar o maşină grea, însă motorul SDV6 de 3.0 litri are suficientă putere. Prin felul cum arată, putem spune că Range Rover este o apariţie unică în peisajul auto. Are concurenţă, dar mesajul comunicat de legendarul SUV britanic este unic. Pe undeva este o maşină care te alege, nu pe care o alegi.

2. BMW 520d

BMW Seria 5 impresionează prin imaginea sportivă şi elegantă. Motorul diesel cu patru cilindri ce propulsează BMW 520d dezvoltă 140 kW/190 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Consumul de combustibil şi emisiile CO2 sunt de 4,1 l/100 km şi 108 g/km în echiparea cu transmisie manuală, respectiv de 4,0 l/100 km şi 107 g/km în cea cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Sedanul accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde (cu transmisie Steptronic). Viteza maximă este de 237 km/h.

1. Peugeot 3008 BlueHDi

Peugeot 3008 are un look îndrăzneţ, un interiorl funky şi motoare diesel eficiente care îl fac extrem de atrăgător. 

Chiar dacă lista de mai sus se referă la modele noi, sugestiile sunt bune pentru a ne face o idee despre ce maşini diesel au recomandări bune la capitolul fiabilitate. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide