Top 10 Forbes: maşini de lux 2007

Forbes Autos a întocmit un top cu cele mai căutate automobile de lux pe internet. Topul are în prim plan mărcile germane Audi, BMW, Mercedes, iar cap de afiş au fost ultimele modele lansate de cei trei constructori.

Top 10 Forbes: maşini de lux 2007 Top 10 Forbes: maşini de lux 2007
Top 10 modele de lux în viziunea Forbes1. BMW M3 Coupe

Cela mai căutat model, de către cei care au accesat Forbes Autos pentru a îşi achiziţiona un automobil nou, a fost BMW M3 Coupe, deşi acest model va ajunge în showroom-uri de abia în cursul acestui an. Interesul publicului pentru acest model nu este întâmplător, motorul V8 cu ai săi 414 CP şi infuzia masivă de fibră de carbon recomandându-l drept cel mai aşteptat M3, de la introducerea variantelor M în 1978 şi până în prezent.

Cu o viteză maximă de 250 km/h şi doar 4,8 secunde până la 100 km/h sunt alte motive pentru care internauţii visează un astfel de model parcat la intrarea din faţa casei. Preţul practicat de BMW pentru acest model pe piaţa americană va gravita în jurul valorii de 58.000 de dolari, iar europenii vor plăti o sumă similară exprimată euro.

2. Mercedes-Benz S-Class

Top 10 Forbes: maşini de lux 2007Somptuoasa navă amiral Mercedes S-Class ocupă poziţia secundă în topul popularităţii automobilelor de lux. Lansată în 2006, actuala generaţie Mercedes S-Class a atras multe priviri admirative din partea americanilor şi nu numai, mulţi visând la achiziţionarea acestui automobil reprezentativ pentru un anumit statut şi bunăstare materială.

Peste ocean, preţurile pentru limuzina de lux variază între 86.550 dolari pentru echiparea de bază S550 şi 194.000 dolari pentru ultraperformantul S65 AMG. Vârful de gamă poate fi achiziţionat în România cu 218.425 de euro, preţ cu toate taxele.Top 10 Forbes: maşini de lux 2007 3. Jaguar XF

Jaguar XF, modelul prin care marca britanică s-a dezbrăcat de tradiţionalismul caracteristic limuzinelor sale de lux, încheie podiumul popularităţii. Schimbarea de direcţie, atât ca abordare a designului exterior, cât şi a interiorului high-tech, a stârnit curiozitatea publicului şi a adus un capital de popularitate important maşinii. Ultimul model creat sub bagheta Ford se anunţă una din cele mai aşteptate în viitor pe segmentul limuzinelor executive.

Disponibil în Statele Unite în trei versiuni de echipare, toate animate de propulsoare V8 cu puteri de 300 şi, respectiv, 420 CP, Jaguar XF va avea preţuri de catalog cuprinse între 50.000 de dolari şi 63.000 de dolari. Europenii vor putea opta şi pentru blocuri V6 pe benzină sau diesel.

4. BMW Seria 3 Sedan

Top 10 Forbes: maşini de lux 2007Nu doar varianta performantă BMW M3 este pe gustul americanilor, ci şi versiunea mai "familistă" în patru uşi , care s-a clasat în topul popularităţi realizat de Forbes. BMW Seria 3 este cel mai ieftin model bavarez, la relativă egalitate cu Audi A4, inclus de Forbes în topul cele mai populare automobile de lux. Preţul de bază la americani va fi de 32.000 de dolari, ceea ce face din BMW Seria 3 Sedan cel mai accesibil BMW, cu excepţia compactei BMW Seria 1.

Pentru acest an, BMW a rezervat lansarea pe piaţa americană a performantei versiuni diesel 335d, model ce va ajunge în showroom după ce va trece normele de emisie nord-americane, sensibil diferite de cele europene. Ultimul venit în oferta dealerilor BMW de peste ocean va atrage prin performanţe sportive (6,2 secunde până la 100 km/h), fără a face însă concesii în ceea ce priveşte conumul de combustibil.

5. Porsche Cayman

Top 10 Forbes: maşini de lux 2007Mezinul familiei Porsche încheie prima jumătate a topului popularităţii, fiind cea mai accesibilă sportivă pe care americanii şi-o doresc. Împărţind aceeaşi platformă şi aceeaşi motorizare cu Boxster (2,7 litri şi 245 CP), Porsche Cayman este considerat varianta mai agilă şi practică, datorită plafonului metalic ce conferă rigiditate sporită şi protecţie la intemperii.

Pentru 2008, Porsche Cayman nu va beneficia de elemente noi, păstrându-se aceeaşi ofertă. În State, cel mai mic model Porsche este cotat la 49.400 de dolari, în timp ce noi îl putem achiziţiona la un preţ de 45.000 de euro fără TVA.
Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.