Mercedes-Benz a livrat primul autobuz eCitaro 100% electric - GALERIE FOTO

Lansat în premieră mondială la Salonul de Autovehicule Comerciale de la Hanovra

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz eCitaro 100% electric - GALERIE FOTO Mercedes-Benz a livrat primul autobuz eCitaro 100% electric - GALERIE FOTO

Lansat în premieră mondială la Salonul de Autovehicule Comerciale de la Hanovra (IAA) în septembrie, eCitaro aduce o notă de prospeţime oraşului Hamburg. Mercedes-Benz a livrat primul model de autobuz de serie cu sistem de propulsie complet electric către compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg. Acesta este primul dintr-o comandă de 20 de autobuze eCitaro. 

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat şi produs în Germania. Silenţios şi fără emisii, eCitaro reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în oraşe şi în alte zone rezidenţiale. Impresionează prin tehnologia inovatoare, în special prin sistemul unic de gestionare al climatizării, esenţial pentru autobuzele electrice. Acesta reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare.

Bateriile modulare au o capacitate de până la 243 kWh, răcite la o temperatură optimă pentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicată de utilizare şi un ciclu de viaţă prelungit.. Acestea alimentează două motoare electrice dispuse la butucii roţilor.

Designul elegant al eCitaro reprezintă încă un motiv pentru care acesta se distinge în comparaţie cu alte autobuze. Modelul cu trei uşi livrat către compania de transport pulic din Hamburg dispune de o gamă largă de echipamente, având faruri LED, iluminat ambiental cu LED în compartimentul pentru pasageri, un sistem de avertizare pentru închiderea uşilor cu o bandă luminoasă cu LED-uri, un sistem automat de control al climatizării separat pentru compartimentul de pasageri şi pentru habitaclu şi Electronic Stability Program (ESP).

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.