Pentru prima dată, Tesla a depăşit Mercedes-Benz în SUA şi a fost la un pas de BMW

Autor: ProMotor 13 iun. 2019 Mașini electrice
Pentru prima dată, Tesla a depăşit Mercedes-Benz în SUA şi a fost la un pas de BMW

Tesla a vândut 69.925 de maşini în SUA, în timp ce Mercedes-Benz a vândut 66.542 de unităţi, în al treilea trimestru al anului fiscal curent, informează Business Insider.

Constructorul de maşini electrice fondat de Elon Musk a avut nevoie de doar 8 ani pentru a depăşi la vânzări gigantul german care a inventat automobilul în urmă cu 132 de ani.

Potrivit companiei Atherton Research, Tesla a fost la mică distanţă (1754 de unităţi) să depăşească un alt mare constructor german pe teritoriul Americii, fiind vorba de BMW.

Atherton estimează că Tesla va depăşi BMW la vânzările în SUA în ultimul trimestru al anului fiscal 2018.

La începutul lunii, Tesla a anunţat că a livrat 83.500 de maşini la nivel mondial în primul trimestru al anului fiscal curent, cu 80% mai multe decât a livrat în întreg anul 2017. Aproximativ 55.000 dintre aceste maşini au fost Tesla Model 3s.

Elon Musk, fondatorul şi CEO-ul Tesla, se pregăteşte să pună în aplicare o înţelegere făcută cu US Securities and Exchange, care presupune renunţarea la funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie Tesla şi plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari.

La începutul lunii septembrie din 2018 (începutul anului fiscal), Musj a promis că Tesla va avea cel mai bun trimestru din istoria companiei.

Actualele rezultate ar putea redresa compania şi împlini promisiunea lui Musk de face Tesla profitabilă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide