Rival „Made in China” pentru Tesla Model S: 400 km autonomie şi preţ la jumătate

Majoritatea maşinilor electrice de azi oferă maximum 200 km autonomie, însă producătorul auto chinez BYD vrea să dubleze această valoare începând din 2016, când va oferi o nouă baterie pe modelul său BYD e6, un fel de Tesla ”low-cost”... De ce spun acest lucru? Aflaţi în continuare.

Rival „Made in China” pentru Tesla Model S: 400 km autonomie şi preţ la jumătate Rival „Made in China” pentru Tesla Model S: 400 km autonomie şi preţ la jumătate

Dacă vi se pare cunoscut indicativul BYD e6, cel mai probabil este din cauză că autorităţile de la Bruxelles, capitale UE, au decis anul trecut să achiziţioneze o flotă de taxiuri electrice ”Made in China”, în detrimentul unor producători precum Renault, Nissan sau BMW.

BYD e6 este un monovolum spaţios, având propulsie strict electrică şi oferind până la 300 km autonomie - aspect care, se pare, a contat cel mai mult pentru oficialităţile europene. Iar din 2016, s-ar putea să vedem şi mai multe modele BYD e6 în Europa, deoarece autonomia maşinii va creşte. Cu 100 km.

BYD e6 va oferi aceeaşi autonomie ca şi cel mai accesibil Tesla Model S, dar la jumătate din preţul berlinei americane

 

Versiunea 2016 a lui BYD e6 va oferi o autonomie maximă de 400 km, graţie adoptării unei baterii mai performante (de 82 kWh, faţă de 60 kWh în prezent). Este adevărat, noua baterie va fi mai grea cu 100 kg, însă masa totală a vehiculului va creşte cu doar 40 kg. Preţul, însă, nu va creşte, ci va rămâne acelaşi, o adevărată surpriză dată fiind îmbunătăţirea performanţelor.

Mai multe detalii, pe Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.