BYD e6 - primul monovolum electric va fi chinez

În timp ce americanii sunt tot la stadiul de promisiuni în ce priveşte oferirea de maşini electrice pe piaţă, chinezii vor construi în 2010 primul monovolum electric, BYD e6.

BYD e6 - primul monovolum electric va fi chinez BYD e6 - primul monovolum electric va fi chinez

BYD e6 are autonomie de 400 kmBYD e6 a fost prezentat, sub formă de concept, la precedentul salon auto de la Pekin, iar acum a venit rândul versiunii de serie să îşi facă apariţia. Unde? La Salonul Auto Detroit 2009! Adică... sub nasul americanilor.

O maşină monovolum, lungă de 4,55 metri şi cu o autonomie de 400 km cum vi se pare? Şi asta în condiţiile în care vorbim de o propulsie complet electrică, tehnologia utilizată pentru baterii permiţând încărcarea acestora la 50% din capacitate în 10 minute şi la 100% în doar o oră.

Momentele de uimire vor trece rapid, deoarece detractorii maşinilor chinezeşti vor acuza BYD e6 de plagiat: maneta pentru schimbătorul de viteze e copiată de la Toyota Prius iar bordul e un ecou din interiorul lui Mercedes Clasa S.

Deocamdată, americanii nu au motive de îngrijorare până în 2010, pentru că BYD e6 va fi vândut doar în China. La început...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.