Un pilot german a parcurs 26.845 kilometri prin România cu un Renault ZOE pentru a stabili un nou record mondial

Pilotul german Christian Gernemann şi-a încheiat călătoria de peste 26.800 km prin România, la bordul unui model Renault ZOE, în proiectul „Electric Tour”.

Un pilot german a parcurs 26.845 kilometri prin România cu un Renault ZOE pentru a stabili un nou record mondial Un pilot german a parcurs 26.845 kilometri prin România cu un Renault ZOE pentru a stabili un nou record mondial

Pilotul german Christian Gernemann şi-a încheiat călătoria de peste 26.800 km prin România, la bordul unui model Renault ZOE, în proiectul „Electric Tour”.

Lansat de Restart Energy din Timişoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial, pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură ţară, dar şi să contribuie la conştientizarea responsabilităţii faţă de un un mediu mai curat.

Călătoria lui Christian Gernemann a început la Timişoara, în data de 8 octombrie 2018 şi s-a încheiat în acelaşi oraş, în data de 3 aprilie 2019, după ce a parcurs 26.856 km. Recordul vizat – de 24.000 km a fost atins încă din luna martie, dar Christian a ales să parcurgă în plus aproape 3.000 km, pentru a vedea toate localităţile pe care îşi propusese să le viziteze în Romania.

HARTA TRASEULUI

Traseul a inclus 4.739 de oraşe şi comune – din Ardeal până în Moldova, Delta Dunării, zone pitoreşti din centrul ţării, oraşe reşedinţă de judeţ, dar şi sate uitate de lume. Maşina a parcurs în medie 241 km pe zi. Încărcarea vehiculului 100% electric s-a făcut în cele 150 de staţii disponibile pe traseul său, aflate în diverse locaţii – de la pensiuni şi hoteluri, la cele disponibile în parcările publice din oraşele mari, în centre comerciale sau benzinării. De asemenea, datorită cablului special de tip Cameleon, vehiculul a putut fi încărcat şi la priza domestică, în locaţii care nu dispun încă de staţii omologate.

Proiectul a fost iniţiat de către compania românească Restart Energy, un furnizor independent de energie regenerabilă şi gaz, şi susţinut de către Renault.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.