Un Prius taxi face dovada că maşinile hibride sunt fiabile

O fi reclamă ascunsă sau pur şi simplu realitate? Nu avem cum să băgăm mâna în foc, dar cert este că taximetristul din imagine pare foarte mulţumit de prestaţia maşinii sale, care face de râs reputatele dieseluri. De ce? Vedeţi în continuare.

Un Prius taxi face dovada că maşinile hibride sunt fiabile Un Prius taxi face dovada că maşinile hibride sunt fiabile

Un model Toyota Prius din a doua generaţie a ajuns la un milion de kilometri fără reparaţii. Repet: UN MILION DE KILOMETRI FĂRĂ REPARAŢII. Maşina a necesitat doar revizii şi schimbarea periodică a consumabilelor, cum ar fi discurile şi plăcuţele de frână, în timp ce componentele electrice şi electronice au funcţionat ireproşabil.

Este vorba despre o maşină folosită ca taxi în Viena de către firma EcoTaxi, care are în funcţiune 200 de astfel de autoturisme. Iar oficialii declară că sunt atât de mulţumiţi de maşinile lor, încât acest exemplar va rămâne în funcţiune pentru, se speră, încă un milion de kilometri.

Totuşi, având în vedere că garanţia pentru baterie este de 8 ani, rămâne de văzut dacă în continuare maşina se va comporta la fel de bine sau vor apărea probleme mai mari, cauzate de uzura accentuată şi de vechime.

Oricum, a doua generaţie Toyota Prius e nu doar cea mai bine cotată maşină hibridă ca fiabilitate în acest moment, ci şi una dintre cele mai fiabile maşini, conform organismului german TUV.

Şi în ultima statistică TÜV Report 2014, această generaţie Prius a avut cele mai mici rate ale defecţiunilor în două categorii de vechime, ceea ce ar trebui să fie o minimă garanţie că temerile privind tehnologia hibridă, chiar şi în domeniul second hand, n-ar trebui să fie aşa de mari.

Voi ce părere aveţi:

MERITĂ CUMPĂRATĂ O MAŞINĂ HIBRIDĂ SECOND HAND?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.