Noile autobuze electrice din Capitală vor fi produse de Karsan, o companie turcească

Autor: Andreea Ditcov 21 dec. 2022 Știri auto

Producătorul turc de autovehicule Karsan a anunțat la începutul acestei săptămâni că a câștigat licitația de 293 de milioane de lei (sau 59 milioane de euro). Acesta va livra Primăriei Capitalei 100 de autobuze electrice.

Însă obligațiile contractului dintre compania turcă și Primăria Capitalei nu se încheie aici. Karsan se obligă să furnizeze materiale destinate întreținerii autobuzelor electrice timp de șase ani, administrarea garajelor și a stațiilor de încărcare necesare, scrie G4media. Livrarea noilor autobuze va fi finalizată în al patrulea trimestru al anului 2023. Contractul va fi semnat după finalizarea procedurilor de atribuire.

În licitația deschisă de Primăria Capiatalei au fost depuse șase oferte. Sursa de finanțare pentru cumpărarea noilor autovehicule vine din fonduri europene prin POR. Alte oferte au venit de la BMC (România), Karsan și Otokar (Turcia), New Kopel (Israel), Mercedes -Evobus ( România-Germania) și Solaris (Polonia).

Compania Karsan a fost înființată în 1966 și are sediul în Bursa, Turcia. Un alt contract pe care compania îl are la noi în țară este pentru livrarea a 16 autobuze către administrația municipiului Focșani.

Primele autobuze Karsan au ajuns în octombrie la Focșani

În municipiul Focșani au ajuns în luna octombrie șapte autobuze electrice, fiind predate societății de Transport Public Local.

Modelul livrat este un e-Jest, de 6 metri. Noile autovehicule pentru transport în comun au fost cumpărate în cadrul unui proiect european de 38 de milioane de lei. În noiembrie erau preconizate să ajungă alte 9 autobuze, cu o lungime de 10 metri, scrie adevărul.ro. Acestea vor fi dotate cu echipamentele pentru sistemele de informare traseu și sistemele de ticketing, iar în maximum o lună vor circula pe traseu. În total, până anul viitor vor circula la Focșani 36 de autobuze electrice.

În cadrul aceluiași proiect, administrația locală intenționează să modernizeze stațiile de transport public, prin dotarea cu panouri de informare a călătorilor, camere de supraveghere video, echipamente pentru asigurarea accesului la internet şi echipamente conexe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Karsan


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide