Pasajul Unirii din centrul Capitalei va fi închis marți noapte

Autor: ProMotor 17 mai 2022 InfoTrafic

Sectorul 4 al Municipiului București anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seara, 17 mai, în intervalul orar 23.30 – 05.00.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului, fapt pentru care o echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.

Pasajul Unirii a fost construit la mijlocul anilor `80

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai.

Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

Tocmai de aceea, pentru realizarea unei evaluări cât mai atente și obiective a structurii de rezistență, marți, 17 mai, Pasajul Unirii va fi închis circulației între orele 23.30 – 05.00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ps4.ro



Comentarii
Inchide