Asta ar trebui făcut cu oricine conduce beat la volan – VIDEO DE APLAUDAT

Autor: Oraan Mărculescu 09 iun. 2014 Accidente
Asta ar trebui făcut cu oricine conduce beat la volan – VIDEO DE APLAUDAT

Am mai spus-o şi o repetăm: condusul sub influenţa băuturilor alcoolice este periculos, în principal pentru ceilalţi participanţi la trafic. În unele state există anumite limite maxime ale concentraţiei de alcool în sânge, până la care e permisă conducerea maşinii. Marea problemă, însă, ţine de capacitatea celui care a băut de a-şi analiza starea – de aici şi ideea de introducere a testerelor de alcool la pornirea maşinii.

În următorul video se vede foarte clar cum şoferul maşinii filmate de-abia mai poate menţine controlul vehiculului, mergând destul de haotic. Din fericire, în finalul filmării vedem şi intervenţia lăudabilă a celui care a filmat scena:

Interesant, cei de la Ford au creat un ”costum” care încearcă să simuleze ce se întâmplă când conducem în stare de ebrietate: ochelari care dublează vederea (deci e greu să îţi dai seama ce traiectorie trebuie aleasă), căşti care produc un zgomot neplăcut şi care atenuează celelalte zgomote din mediul înconjurător sau diverse greutăţi puse asimetric pe mâini şi picioare, ceea ce duce la dezechilibru.

Costumul, însă, nu poate simula şi problema cea mai gravă pe care o întâmplină creierul: încetinirea reacţiilor sau, mai rău, lipsa capacităţii de a înţelege şi procesa situaţiile din trafic. Lucrurile pe care, din păcate, cei mai mulţi nu reuşesc să le conştientizeze, ceea ce are ca rezultat de foarte multe ori victime nevinovate.

Prin urmare, dată fiind perioada în care, cel mai probabil, mulţi veţi sărbători şi cu alcool, tragem încă o dată un semnal de alarmă asupra justeţii sintagmei ”nu conduce dacă ai băut alcool”. Iar cei care nu amestecă aceste două ”îndeletniciri” sperăm să ia exemplu de la salvatorul din video-ul de mai sus. Vă dorim să conduceţi fără incidente!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide