Cum arată infernul pe şosea, din cauza arderii miriştilor: 29 de morţi şi mii de sinistraţi în Rusia

Fenomenul arderii anuale a miriştilor nu este restrâns doar la România - şi ţăranii din Siberia îl practică, iar rezultatele sunt dezastruoase nu doar pentru fauna care trăieşte la nivelul solului sau pentru mediu în general, ci şi pentru oameni: focul scăpat de sub control a transformat mii de hectare într-un infern

Cum arată infernul pe şosea, din cauza arderii miriştilor: 29 de morţi şi mii de sinistraţi în Rusia Cum arată infernul pe şosea, din cauza arderii miriştilor: 29 de morţi şi mii de sinistraţi în Rusia

Am ales să postăm clipul video de mai jos pentru că aceste acte criminale au loc şi în România, fiind extrem de răspândite: cum vine primăvara sau toamna, cum se dă foc la mirişte. Este o modalitate ieftină de a scăpa de resturile vegetale uscate, însă efectele pentru mediu sunt dezastruoase, ca să nu mai amintim de fumul sufocant. Din nefericire, uneori focul scapă complet de sub control, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute în Rusia, acolu unde arderea miriştilor s-a transformat într-un dezastru: cel puţin 29 de morţi, aproape 1000 de răniţi, 6.000 de oameni rămaşi fără locuinţe.

Imaginile de mai jos surprind infernul de pe şosea din regiunea de sud a Siberiei, conducătorii auto intrând fără să vrea în mijlocul furtunii de foc. Pentru că aceleaşi lucruri se întâmplă des şi la noi în România, iar autorităţile nu fac mai nimic pentru a curma acest obicei barbar de „curăţare” a miriştilor, trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri zilele astea:

1. Dacă vedeţi foc pe câmp şi fumul orientat în direcţia drumului pe care mergeţi, încetiniţi sau opriţi din timp, înainte de a intra în zona periculoasă.

2. Dacă aţi intrat în zona de fum, acţionaţi ca în condiţii de ceaţă densă. Toate regulile privitoare la mersul prin ceaţă se aplică şi aici - cu cât e mai vizibilă maşina, cu atât mai bine.

Sfaturi cu privire la supravieţuirea într-o furtună de foc nu avem, decât să nu intraţi, pur şi simplu, în ea. Altfel s-ar putea să fie prea târziu şi să ajungeţi bară la bară cu alte victime sigure, într-un furnal desprins din iad. Priviţi şi minunaţi-vă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.