Acesta este MagLev Racer, supercarul cu propulsie electromagnetică

Autor: Tudor Rus 16 iul. 2013 Concepte auto

Trebuie să recunoaştem, suedezii de la Gray Design îşi iau zilnic doza de creativitate. Iar când nu propun o nouă generaţie Saab 9-3, o divizie ultra-sportivă cu trei modele botezată Zeus 3 sau o maşină şi un yacht care se completează perfect, designerii se orientează spre tehnologii ale viitorului…îndepărtat.

Aşa s-a născut conceptul MagLev Racer, ce se recomandă drept un supercar din viitor, propulsat electromagnetic. În modul de oraş, vehiculul cu forme unduioase inspirate din gama Peugeot dar şi din pelicula Alien versus Predator se deplasează pe străzile asfaltate cu ajutorul celor şase roţi, fără ca şoferul să fie nevoit să controleze maşina. Dacă totuşi acesta decide să treacă pe comandă manuală, volanul va ieşi din bord la o simplă apăsare de buton.

Elementul nou vine în cazul deplasărilor exterioare, între două oraşe, unde roţile retractabile permit conceptului să atingă o viteză de 350 km/h deasupra unei benzi electromagnetice care declanşează apariţia unui fenomen numit levitaţie magnetică. Astfel, spun cei de la Gray Design, timpul petrecut călătorind este redus la minim, la fel şi riscul de ambuteiaje în trafic.

MagLev Racer mai dispune şi de un mod Convoy, care permite mai multor vehicule să se deplaseze în grup, conectate prin benzile electromagnetice din faţă şi spate. Mai mult, modul Convoy permite crearea unei reţele virtuale între maşini, cu ajutorul căreia se pot transfera elemente media, coordonate de deplasare sau se pot organiza conferinţe holografice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide