Armadillo-T este maşina care se pliază pentru parcare

Autor: Iulian Dnistran 26 aug. 2013 Concepte auto

Oricine conduce o maşină într-un oraş mare ştie cât de greu poate fi uneori să parchezi. Fie nu găseşti locuri de parcare, fie locurile de parcare sunt prea mici pentru maşina ta. În încercarea de a rezolva această problemă, inginerii de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Avansată din Coreea de Sud au creat Armadillo-T, o maşinuţă electrică pliabilă.

Vehiculul, care deocamdată este doar un concept, pare destul de uşor de manevrat, dar ar putea să le dea bătăi de cap celor care se grăbesc. Aşa cum se poate vedea şi în clipul video de mai jos, maşinuţa electrică se poate plia, reducându-şi lungimea de la 2,8 metri la 1,65 metri. Toate bune şi frumoase, însă carapacea acoperă zonele prin care cei doi ocupanţi ar coborî din maşină.

Fiţi fără griji – coreeni au rezolvat această problemă prin crearea unei aplicaţii pentru smartphone. Prin intermediul acestui progrămel, şoferul poate plia maşinuţa electrică şi o poate manevra în locul de parcare, ceea ce s-ar putea să dureze destul de mult timp. Şi mai este şi problema rotiţelor de fotoliu care, din câte se pare, nu se blochează.

Armadillo-T are un set de baterii litiu-ion de 13,6 kWh care alimentează cele patru motoare electrice – câte unul pentru fiecare roată. Bateriile să încarcă în aproximativ zece minute şi oferă o autonomie teoretică de 100 km, potrivit inginerilor.

Conform creatorilor săi, Armadillo-T ar fi un mijloc de transport ideal pentru serviciile de car sharing din interiorul metropolelor, dar şi pentru călătoriile scurte din zonele turistice.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide