Aston Martin V12 Vantage RS concept

Aston Martin pregăteşte o varianta dopată a celui mai mic coupe din familia britanică. Cu un pedigree de curse, modelul se anunţă un must-have pentru fanii Aston Martin în căutare de senzaţii rutiere.

Aston Martin V12 Vantage RS concept Aston Martin V12 Vantage RS concept

Principala diferenţă între V12 Vantage RS şi V8 Vantage vine de sub capotă. În locul V8-lui tradiţional, inginerii britanici au plantat propulsorul V12, grefat de pe racer-ul DBRS9. Puterea furnizată, de motorul obişnuit cu atmosfera paddock-urilor, este de 600 de cai putere.

Aston Martin V12 Vantage RS conceptO altă particularitate a RS-ului este cura de slăbire intensivă la care a fost supus. Pentru că în lumea auto fibra de carbon ţine loc de liposucţie, capota motorului şi capacul portbagajului sunt confecţionate din acest material, ca şi în cazul DBS-ului.

Greutatea modelului a ajuns astfel la 1.500 de kg, mai puţin decât în cazul modelului standard, în ciuda echipării cu un motor mai masiv. Prima sută de kilometri este atinsă în jur de 4 secunde, iar viteza maximă se prefigurează a fi în jurul a 320 de km\h.

Aston Martin V12 Vantage RS conceptPentru ca bolidul să nu se transforme într-un morman de fiare, inginerii au apelat la frânele ceramice din motorsport şi au montat un eleron care se ridică la viteze mari, pentru o mai bună apăsare aerodinamică.

Preţul reflectă exclusivitatea modelului, este singurul detaliu pe care îl ştim legat de suma de bani necesară pentru a îl avea în garaj. Mai ştim că va fi probabil o lungă listă de aşteptare pentru a comanda micul bolid

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.