Audi A3 clubsport quattro promite 525 CP la debutul de la Worthersee

Audi a programat debutul lui A3 clubsport quattro la Worthersee 2014, unde conceptul bazat pe sedanul Audi S3 va putea fi admirat de cei prezenţi la festivalul destinat fanilor grupului VAG.

Audi A3 clubsport quattro promite 525 CP la debutul de la Worthersee Audi A3 clubsport quattro promite 525 CP la debutul de la Worthersee

Deşi mai sunt două săptămâni până la izbucnirea euforiei cauzate de festivalul Worthersee 2014, Audi a decis să publice pe internet primele imagini şi informaţii oficiale cu o versiune hardcore a sedanului S3, botezată A3 clubsport quattro.

Desigur, momentan este vorba doar de un concept, însă datele de pe hârtie arată cel puţin promiţător. În primul rând, sub capotă se află acum un propulsor TFSI de 2,5 litri în cinci cilindri, grefat de pe Audi RS Q3. Cu specificaţia că după câteva reglaje, acesta dezvoltă 525 CP şi un cuplu maxim de 600 Nm.

Ajutat de masa de 1,527 kg, de sistemul de tracţiune quattro şi de transmisia automată S tronic cu şapte rapoarte, A3 clubsport quattro atinge 100 km/h cu plecare de pe loc în 3,6 secunde şi poate continua fără probleme accelerarea până la 310 km/h.

Caroseria primeşte componente din CFRP (polimer ranforsat cu fibră de carbon), suspensia este coborâtă cu 10 mm iar vizual, conceptul iese în evidenţă prin farurile cu tehnologie Matrix LED şi evacuările finale ovale, supradimensionate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.