Audi Quattro Concept

Pentru aniversarea a 30 de ani de la intrarea lui Audi în raliuri, constructorul german a pregătit pentru Salonul Auto de la Paris 2010, un concept denumit simplu Quattro

Bazat pe modelul RS5, Quattro are dimensiuni mai mici, un ampatament şi o înălţime redusă cu 150 mm şi respectiv 40 mm, o lungime de 4.28 metri şi o lăţime de 1,86 metri. Caroseria, în mare parte, este construită din aluminiu, iar uşile, capota motorului şi alte elemente care contribuie la performanţele acestui concept, sunt fabricate din carbon. Toate acestea duc la o masă de 1.300 kg, cu 500 kg mai puţin decât Audi RS5.

Audi Quattro Concept dispune de un motor turbo cu injecţie directă pe benzină care dezvoltă 408 CP şi, bineînţeles, de tracţiunea integrală permanentă. Acesta poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 3.9 secunde, atât cât îi trebuie si unui Audi R8 V10 5.2 FSI de 520 CP. Sistemul de frânare a lui Quattro este format din discuri ceramice şi etriere cu 6 pistonaşe, perfect pentru a "rupe" aderenţa anvelopelor de 275/30, încălţate cu jante de 20''.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.