Audi TT quattro Sport Concept îşi etalează cei 420 CP cu mândrie

Autor: Adrian Mihălţianu 05 mart. 2014 Concepte auto

Standul Audi de la Salonul Auto Geneva 2014 a fost locul în care nemţii din Ingolstadt au ales să prezinte conceptul Audi TT quattro Sport, bazat pe noua generaţie a coupe-ului TT.

Pus în mişcare de un propulsor turbo de 2,0 litri pe benzină care dezvoltă nu mai puţin de 420 CP şi 450 Nm, neamţul sportiv are parte de sistemul de tracţiune integrală quattro, care trimite puterea către toate cele patru roţi. Astfel, acceleraţia de la zero până la 100 km/h durează doar 3,7 secunde.

Nu e extraordinar de frumos, dar îşi îndeplineşte scopul, şi anume să rupă circuitele în două

La exterior, prototipul prezentat la Salonul Auto Geneva 2014 a primit un set de jante de 20 de inci îmbrăcate în anvelope semislick, precum şi un kit aerodinamic compus din spoilere regândite şi un difuzor de aer în partea din spate.

În interior, TT-ul pe steroizi preia multe elemente de la versiunea de serie, însă renunţă la lucruri considerate neimportante, precum cotierele şi difuzoarele din uşi, pentru a reduce greutatea.

Maşina asta e atât de bună, încât reuşeşte să meargă cu 168 km/h în timp ce stă pe loc

Cântărind 1.344 kg, conceptul Audi TT quattro Sport ne dă o idee despre cum ar putea arăta o versiune sportivă de serie a coupe-ului german TT în viitor.  

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide