Bentley Silver Wings - posibil rival pentru Bugatti Veyron

Cei de la Bentley sunt destul de orgolioşi pentru a visa la un rival pentru Bugatti Veyron. Oarece acest concept Bentlley Silver Wings ar putea fi răspunsul?

Bentley Silver Wings - posibil rival pentru Bugatti Veyron Bentley Silver Wings - posibil rival pentru Bugatti Veyron

Înainte de apariţia primului concept Bugatti EB 16.4 Veyron,care anunţa celebrul deja model de serie, cei de la Bentleyau prezentat, încă din 1999, la Salonul Auto Geneva 1999,conceptulBentley Hunaudieres, un monstru mecanic propulsat deun motor W16 de 8,0 litri şi 623 CP.

Din păcate, nu am avut ocazia să vedem până acum materializarealui Hunaudieres în producţia de serie, lumea uitând repede deaceastă denumire după apariţia fastuoasă a lui Bugatti Veyron.

Bentley Silver Wings este propunerea de design a doi studenti chinezi

Acum, însă, doi studenţi chinezi de la Academia de Arte Frumoasedin Taijin, Shawn Wood şi Guohua Cheng, vin cu o nouăpropunere de supercar Bentley, în forma acestui Bentley SilverWings.

VEZI TOATEPOZELE CU BENTLEY SILVER WINGS

Maşina încearcă să preia cât mai multe elementespecifice mărcii, în principal fiind uşor de recunoscutfarurile, grila frontală sau stopurile ca făcând parte dinpatrimoniul Bentley.

Bentley Silver Wings este desenat intr-un mod foarte agresiv

În rest, însă, vorbim de o maşină cu un look foarteagresiv, de adevărat supercar dedicat performanţelorextreme. Caroseria este profilată aerodinamic cu atenţie,partea laterală beneficiind de muchii bine conturate, iar plonjareaspatelui este destul de abruptă, cabina fiind destul de mică şiaducând cu o carlingă de avion de vânătoare.

Probabil cea mai importantă caracteristică a lui Bentley SilverWings, din punct de vedere vizual, este ideea celor două "lumini"din spate. Este vorba despre două baghete verticale, pepost de lumini de poziţie spate, care încadrează imensaevacuare centrală paralelipipedică şi care continuă cele douănervuri ale plafonului.

Spatele masinii face din Bentley Silver Wings un supercar original

Împreună cu stopurile, dar, mai ales, cu imensele prize deaerisire şi aripioarele difuzorului, spatele maşini capătă,într-adevăr, un look original şi unic în peisajul autoactual din domeniul maşinilor supersport. Bineînţeles, siglaBentley tronează între cele două baghete cu led-uri.

Din păcate, este vorba doar de un concept pe calculator, fiindpuţin probabil ca Bentley să acorde prea mare atenţie creaţieicelor doi studenţi chinezi.

Voi ce părere aveţi?

CÂT DE REUŞIT VI SE PAREBENTLEY SILVER WINGS?

Bentley Silver Wings ramane un rival pentru Bugatti Veyron doar... in teorie