Bertone Mantide Shanghai 2009

Bertone Mantide este un Corvette ZR-1desenat de nişte minţi ahtiate după Science Fiction şi cu o imaginaţie debordantă.

Dacă aş fi auzit de un Corvette ZR-1 redesant de Bertone, cu siguranţă, mi-aş fi imaginat linii fluide, blocuri optice elegante, jante cu multe spiţe şi nicidecum un concept care aduce a navă spaţială klingoniană. Acesta este însă Bertone Mantide, un concept derivat din Corvette ZR-1, la care casa de design a lucrat cu Jason Castriota, un designer american, din partea căruia ne-am fi aşteptat la o abordare anti-latinizată, dar pe care cartea de vizită îl trădează, acesta lucrând la stilizarea modelelor Ferrari 599 GTB Fiorano sau Maserati GranTurismo. Deci nu ştim cum italienii au putut să creeze un model a cărui viteză ar trebui măsurată în warp...

Oricum acest produs prezentat la Shanghai îşi atinge scopul şi atrage priviri prin modificarea radicală. Colaborarea italo-americană a avut şi alte efecte şi anume reducerea coeficientului aerodinamic cu 25%  creşterea forţei de apăsare cu 30% şi reducerea masei cu 100 kg prin folosirea preponderentă a fibrei de carbon.

La partea mecanică Bertone Mantide a rămas însă un Corvette ZR-1, propulsorul V8 supraalimentat dezvoltând 640 CP. Cifrele dinamice sunt însă impresionante, acest concept atingând suta în 3,2 secunde şi o viteză maximă de 351 km/h. Acest concept face parte din proiectul Inside Project M, o serie ce prezintă cum se nasc noi studii de design.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.