Bizzarini Veleno Concept – supercarul eco

Autor: Laurenţiu Florescu acum 8 ani Concepte auto

Borys Dabrovski a folosit ca sursă de inspiraţie pentru proiectul său de licenţă pe designerul italian, Giotto Bizzarini, responsabil pentru faimosul Ferrari 250 GTO.

Polonezul propune un supercar ce este propulsat de un motor electric, energia fiind produsă de o pila de hidrogen. Chiar dacă este cel mai abundent element chimic din Univers, hidrogenul este foarte greu de găsit în stare pură. Dabrovski s-a gândit şi la această problemă şi propune obţinerea hidrogenului din alge sau deşeuri organice.

Designul conceptului este de asemenea inspirat din natură. Tema coloristică este asemănătoare broaştei săgeata, unul dintre cele mai veninoase animale de pe Pământ. Legăturile cu acest amfibian nu se opresc aici, veleno însemând venin în italiană.

Bizzarini Veleno este propulsat de un motor electric pe bază de hidrogen

Eventualele modele reale vor putea fi construite dintr-un material compozit nou pentru industria auto, numit CentrAL. Acesta este fabricat din straturi de aluminiu, fibră de sticla şi graphene, un material extrem de rezistent alcătuit din fire de grafit de grosimea atomilor.

Chiar dacă Bizzarini Veleno nu va fi produs în serie niciodata, designerul polonez, Borys Dabrovski, susţine că până în 2030 acesta va fi noul mod de proiectare a automobilelor.Comentarii
Inchide