BMW Nazca Homage 2011 by Sabino Design

Nu a fost construit în serie niciodată, dar a intrat în istoria creaţiilor iconice pe patru roţi: BMW Nazca, un concept făcut de Italdesign acum 20 de ani. Acum, danezul Sabino Leerentveld aduce acel concept în actualitate, printr-un ravisant Nazca Homage 2011.

BMW Nazca Homage 2011 by sabinodesign.com de pe tare.ro

Dacă ar fi fost construit în serie, BMW Nazca ar fi rivalizat nudoar cu Ferrari şi Lamborghini, dar şi cu McLaren F1 (care, să nu uităm, avea un motor V12 BMW). Dinpăcate pentru fanii înfocaţi ai maşinilor BMW, Nazca nu a depăşitstadiul de concept - deşi, pentru începutul anilor '90, nuerau deloc de neglijat puterea de 660 CP sau viteza maximă deaproape 300 km/h.

BMW Nazca Homage 2011, conceput de sabinodesign.com, readuce in actualitate conceptul din 1991

La 20 de ani distanţă, designerul Sabino Leerentveld readuce înactualitate ideea unui BMW suprem printr-un omagiu adusconceptului făcut de Italdesign, iar denumirea este clară: NazcaHomage 2011. Cei de la bmwblog.com au obţinut mai multe detalii chiar de lacreator.

Faţă de conceptul original, Nazca Homage 2011 are oformă mai sculpturală, deşi păstrează ideea postului deconducere tip carlingă şi o siluetă foarte aerodinamică şi cu oînălţime joasă. Se remarcă botul inspirat, în mod evident, de larecentul BMW Vision Concept, dar, spre deosebire de curentul actual, nuexistă faruri cu "angel eyes".

BMW Nazca Homage 2011 are un stil mai sculpturat si preia elemente de la BMW Vision

Deşi dă impresia de masivitate, Nazca Homage 2011 estedestul de compactă, având o lungime de 4,4 metri şi un ampatamentde 2,7 metri. Motorul este plasat, normal, în poziţiecentrală, în spatele scaunelor faţă, dar, fiind vorba de un conceptde design, arhitectura şi performanţele acestuia rămân neimportantepentru moment.

Din păcate, Nazca Homage 2011 va rămâne doar la stadiuvirtual, cei de la BMW neavând încă nici un fel de plan dea intra în paradisul maşinilor supersport cu un astfel de model detop. Aşadar fanilor nu le rămâne decât să viseze în continuare laun BMW suprem...

Asa arata BMW Nazca conceput de Italdesign acum 20 de ani

ÎŢI PLACE SĂDESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESApromotor@promotor.roŞI AI ŞANSA SĂ LEVEZI PE PROMOTOR.RO!