BMW Shift Concept, propunerea inedită a designerului român George Manolache

Autor: Oraan Mărculescu 30 mart. 2013 Concepte auto

Designerul George Manolache a mai apărut pe Promotor.ro cu al său concept BMW XS, însă acum ne gratulează cu un alt fel de proiect: BMW Shift. Pe care îl descrie în propriile cuvinte:

 

Ideea principala a conceptului Shift este inrudita cu conceptul precedent (XS) Ma fascineaza tehnologia LED aplicata in automotive. M-am gandit cum am putea profita la maxim de pe urma acestui lucru? Solutia…sa oferim posibilitatea cumparatorilor de a-si personaliza fara efort si costuri aspectul masinii. E imposibil ca un design sa fie pe gustul tuturor asa ca m-am gandit sa fac ceva in directia asta.

Shift este un concept electric cu posibilitatea de a-si modifica aspectul exterior prin simpla schimbare a unor “preseturi” (skinuri). Pt cei cu un simt creativ mai dezvoltat isi pot crea  design-uri custom. Shift arata ca esti o persoana creativa care nu se multumeste cu o masina de serie care inevitabil va fi parcata langa o alta identica. Sunt sigur ca femeile inteleg bine lucrul asta 🙂

Azi esti intr-un mood maine esti in altul…”shift your BMW!” ca sa se potriveasca cu starea ta de spirit. Mie unul mi-ar placea ca masina sa-mi reflecte personalitatea si starea de spirit.

Ideea initiala a roadsterului a pornit de la conceptul 328 Hommage, apoi m-am indepartat de el (pastrand doar elementele care mi-au placut gen parbrizul despartit la mijloc, forma frontala ascutita in partea superioara) Am urmarit ceva mai luxos, mai classy dar totodata sa sugereze o usoara idee de race-car. Am pastrat tenta de retro-futurism (nu ma puteam abtine de la acest lucru).

Am incercat sa pastrez forme cat mai simple , aerodinamice si care sa se continue din fata pana in spate. Am pastrat influente ale conceptului Gina in special la spate (“Bangle butt”).

Interiorul am incercat sa il pastrez cat mai “curat” si aici se poate vedea clar influenta retro mai ales asupra scaunelor,oglinda retrovizoare,bordul. Tot interiorul l-am gandit ca un singur element. Scaunele, bordul, podeaua toate sunt un intreg. Scaunele preiau forma corpului pt o experienta de “contopire” cu masina in momentul conducerii.

Nu am vrut sa insist prea mult asupra ilustrarii interiorului pt ca in mare merge pe aceeasi idee ca la XS de ecrane led cu touch fara butoane si decoratii kitsch-oase. Jantele (2 modele) identic XS au ecrane led statice.

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA [email protected] ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide