BMW Vision Future Luxury e conceptul unei limuzine futuriste

Autor: Adrian Mihălţianu 20 apr. 2014 Concepte auto

BMW Vision Future Luxury e numele celui mai nou concept BMW. O maşină care va fi prezentată la Salonul Auto Beijing 2014 şi care prefaţează felul în care vor arăta viitoarele generaţii ale limuzinelor mărcii din München. Totodată, prototipul ne dă indicii despre felul în care vor arăta interioarele viitoarelor modele BMW.

„Tehnologia inovatoare şi luxul modern au fost dintotdeauna o parte importantă a ADN-ului BMW”, spune Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte senior BMW Group Design. „Folosim concepte futuriste, precum acest BMW Vision Future Luxury, pentru a arăta lumii direcţia în care ne-am putea îndrepta cu aceste teme în viitor şi pentru a ne inspira şi motiva”, mai spune Hooydonk.

La exterior, prototipul germanilor aduce aminte de conceptul Pininfarina Gran Lusso Coupe şi se prezintă sub forma unei limuzine cu patru uşi care se deschid în direcţii opuse, renunţând, astfel, la stâlpul central clasic.

Frumos sau nu prea?

Caroseria a fost construită dintr-o combinaţie de fibră de carbon şi aluminiu, fapt scos în evidenţă de pragurile din fibră de carbon lustruită. Totodată, blocurile optice frontale folosesc tehnologia laser, care oferă o lumină mult mai puternică decât un sistem cu LED-uri.

În interior, BMW Vision Future Luxury nu epatează printr-un design extravagant, ci merge pe mâna simplităţii.

Cadranele de bord clasice au fost înlocuite cu un ecran digital, în vreme ce sistemul Vision Head Up Display completează viziunea şoferului despre realitate prin proiectarea, direct pe şosea, a informaţiilor necesare. Acest sistem poate să identifice semnele de circulaţie şi să le afişeze în câmpul vizual al şoferului, crescând, astfel, nivelul de concentrare al celui de la volan. Totodată, pasagerul din dreapta are şi el parte de un ecran separat care poate fi controlat prin intermediul interfeţei tactile.

Au dispărut butoanele şi cadranele clasice. În locul lor: ecrane

În spate, cei doi pasageri se pot destinde privind la ecranele încorporate în spătarele scaunelor din faţă, care pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi detaşabile.

Conceptul BMW Vision Future Luxury va fi prezentat la Salonul Auto Beijing 2014 şi, dacă ne luăm după zvonurile din presa internaţională, se va transforma într-un model de serie denumit Seria 9 în următorii ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide