BMW Vision GT va încinge asfaltul în Gran Turismo 6. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 15 mai 2014 Concepte auto

Încercăm să nu oftăm prea mult, fiindcă BMW Vision GT este doar un automobil virtual, pentru moment. Ce ne place însă la acesta stă în inspiraţia pe care designerii bavarezi au găsit-o în turismele BMW de succes din anii ’70. Rezultatul este o siluetă alungită, extrem de dinamică, care dă impresia de viteză chiar şi atunci când staţionează. Iar cireaşa de pe tort o reprezintă finisarea în culorile BMW M, care ne face să mai oftăm de câteva ori.

„Dezvoltarea BMW Vision Gran Turismo combină experienţa pe care am dobândit-o de-a lungul anilor în motorsport cu semnătura BMW Design. Maşina de curse anticipează tendinţele viitoare din curse şi permite fanilor jocurilor să experimenteze şi mai mult calitatea BMW în competiţii”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, vice-preşedintele Brand Communication BMW, BMW i, BMW M.

Chiar dacă Vision Gran Turismo nu are un corespondent în lumea reală, BMW nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Pe lângă designul fără compromisuri, tehnologia este un alt punct forte al conceptului. Motorul de trei litri cu şase cilindri în linie furnizează o putere maximă de 549 CP în plaja de turaţii 6.200-7.300 rpm, în vreme ce cuplul maxim de 680 Nm este disponibil de la 1.900 rpm, direcţionat către puntea spate de o transmisie secvenţială cu şapte rapoarte, cu padele pe volan.

„BMW Vision Gran Turismo reprezintă sportivitatea şi dinamica BMW în cea mai pură formă. Înseamnă automobilul care a fost conceput şi realizat cu maximă precizie pentru a concura şi a câştiga”, a adăugat Karim Habib, director de design BMW.

Pe lângă imagini, v-am pregătit şi un clip de promovare în care BMW Vision GT ia contact cu pistele virtuale din Gran Turismo 6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide