Buick Avenir Concept prefigurează o nouă limuzină americană de serie

E mai lung decât un Mercedes-Benz S-Class şi arată cât se poate de masiv. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu o maşină făcută în America pentru americani – Buick Avenir Concept.

Buick Avenir Concept prefigurează o nouă limuzină americană de serie Buick Avenir Concept prefigurează o nouă limuzină americană de serie

Conceptul Buick Avenir a fost una dintre surprizele Salonului Auto Detroit 2015. O maşină imensă, care măsoară aproape 5,2 metri lungime şi aproape 2,0 metri lăţime (adică mai lungă decât un Mercedes-Benz S-Class) şi care ar trebui să ne arate viitorul modelelor de serie produse de marca auto deţinută de General Motors.

De fapt, Avenir (care înseamnă viitor în franceză) e o adevărată limuzină americană, designul său fiind influenţat de modele istorice ca Buick Riviera.

„Noua grilă a radiatorului e o interpretare modernă a unui design apărut pentru prima dată pe conceptul Wildcat II din 1954, care a distrus aşteptările publicului despre marca Buick”, a spus Michael Simcoe, vicepreşedintele departamentului de design de la General Motors.

Sub caroseria masivă se află un propulsor V6 pe benzină cu injecţie directă şi funcţie de dezactivare selectivă a cilindrilor, precum şi o transmisie automată cu nouă rapoarte care pune în mişcare toate cele patru roţi.

Este, dacă vrei, un fel de reinterpretare americană a conceptului Opel Monza, prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2013. Totodată, e un design care ar putea fi adaptat uşor pentru piaţa din Europa, unde ar putea deveni, într-un viitor îndepărtat, un rival pentru limuzina germană Volkswagen Phaeton.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.