Caterham AeroSeven Concept prefigurează un nou model de serie al producătorului britanic

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Concepte auto

Caterham AeroSeven e conceptul care ne arată direcţia în care se vor îndrepta viitoarele maşini de serie ale producătorului britanic Caterham, care ne-a obişnuit cu modele inspirate din bătrânul Lotus Seven.

Prototipul AeroSeven are parte de un sistem electronic de control al tracţiunii – o premieră pentru englezii de la Caterham. Acest sistem vine la pachet cu funcţia launch control, dar şi cu moduri de condus separate pentru circuit şi şosea.

Bazat pe o platformă îmbunătăţită a modelului Caterham Seven CSR, AeroSeven are o caroserie din fibră de carbon care acoperă inclusiv roţile din faţă (spre deosebire de modelele clasice Caterham), un volan multifuncţional şi un ecran central denumit Graphical Display Unit (GDU).

Sub capotă se află un propulsor de 2,0 litri pe benzină de origine Ford, care a fost modificat pentru a dezvolta o putere maximă de 240 CP/8.500 rpm. Motorul e cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, iar puterea este transmisă către roţile din spate.

Sprintul de la zero până la 100 km/h durează mai puţin de patru secunde, în vreme ce viteza maximă nu a fost publicată.Comentarii
Inchide