Ce aţi spune dacă o viitoare Mazda RX-9 ar arăta aşa?

În general nu ne dorim ca fanii unei anumite mărci să devină melancolici şi să suspine după modelul preferat, dar conceptul Mazda RX-9 vrea să-i aducă un omagiu popularului RX-7. Îi putem reproşa ceva?

Ce aţi spune dacă o viitoare Mazda RX-9 ar arăta aşa? Ce aţi spune dacă o viitoare Mazda RX-9 ar arăta aşa?

Cei care au iubit, admirat, condus şi deţinut o Mazda RX-7 ştiu deja că modelul a fost produs între 1987 şi 2002 şi era propulsat de un motor rotativ Wankel, care îşi trimitea resursele către puntea spate.

RX-7 a devenit un model popular în anii '90, iar recent au fost lansate ipoteze care anunţau o revenire a modelului în 2017, însă până aflăm ce rezervă viitorul, ne mulţumim cu Mazda RX-9, prototip imaginat de designerul Alex Hodge.

Alex spune despre conceptul său că va beneficia - virtual, evident - de un motor rotativ hibrid 16X amplasat central, o soluţie care ar oferi un consum redus de combustibil şi un cuplu generos pe orice plajă de turaţii.

Pentru aspectul modelului său virtual, designerul a apelat la filosofia de design Kodo, pe care Mazda a insuflat-o în realitate unor noi modele precum Mazda3 şi Mazda6. Cum gusturile nu se discută (decât în secţiunea de comentarii), vă lăsăm pe voi să judecaţi look-ul studiului de design Mazda RX-9.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.