Cele mai bizare Golf-uri din istorie făcute de inginerii Volkswagen!

VW Golf, regele clasei compacte, e o maşină sobră, clasică, pentru oameni normali... STOP! Nu este cazul în materialul de faţă, care vă va schimba radical părerea despre ce pot face inginerii Volkswagen cu un Golf!

Cele mai bizare Golf-uri din istorie făcute de inginerii Volkswagen! Cele mai bizare Golf-uri din istorie făcute de inginerii Volkswagen!

VW See-Golf (1983) era bazat pe un Golf I Cabrio, cu un motor de 150 CP. Dispunea de două platforme plutitoare hidraulice şi de al doilea sistem de propulsie pe apă. Şi de o ancoră!

 

VW Golf Pikes Peak (1986). Avea două motoare de VW Polo, de câte 250 CP fiecare, iar pilotul Jochi Kleint a ieşit pe locul 4 în competiţia Pikes Peak din 1986. În 1987, puterea totală a urcat la 652 CP, dar ruperea suspensiei a dus la abandonul lui Kleintâ

 

VW Golf A59 (1993). Prototip de maşină de curse pentru WRC, trebuia să fie produs într-o ediţie limitată pentru şosea la un preţ de 80.000 de mărci germane. Avea un motor turbo de 2,0 litri de 275 CP, un eleron inedit şi tracţiune integrală

 

VW Golf GTI W12 650 (2007) a fost conceptul unui super-Golf, prezentat cu ocazia Worthersee Meeting. Modelul avea un motor W12 biturbo, de 6,0 litri, cu 650 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, promiţând o viteză maximă de 325 km/h

 

VW Golf Country (1989) a fost botezat ”Golf-ul de teren”, fiind bazat pe Golf II şi având modificări multiple pentru a-i conferi maşinii abilităţi offroad: gardă la sol foarte mare, tracţiune integrală, bull-bar sau scuturi pentru motor şi transmisie. A fost produs în circa 7.000 de exemplare (modelul din imagine e accesorizat de tunerul Kamei)

 

VW Golf Harlequin (1996) a fost o idee interesantă de marketing: pur şi simplu aceste maşini aveau panouri de caroserie vopsite diferit, rezultatul fiind o... maşină-clovn. Culorile disponibile erau albastru Chagall, galben Ginster, verde Pistachio şi roşu Tornado. 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.