Chevrolet Colorado Show Truck la Bangkok 2011

Cu ocazia Salonului Auto Bangkok 2011, cei de la Chevrolet prezintă conceptul Colorado, care prefigurează noua generaţie de pick-up-uri a mărcii.

Chevrolet Colorado Show Truck la Bangkok 2011 Chevrolet Colorado Show Truck la Bangkok 2011

Moda maşinilor pick-up, aşa numitele "trucks", îi defineşte pe americani. Însă conceptul Chevrolet Colorado nu a fost arătat publicului american, oficialii preferând inaugurarea acestuia în... Tailanda. De ce? Pentru că piaţa tailandeză este considerată cea mai prolifică pentru pick-up-urile de categorie medie.

Chevrolet Colorado este prezentat la Salonul Auto Bangkok 2011 sub forma unui "show truck", dar este destul de clar că prefigurează în proporţie de 95% modelul de serie, care va intra în vânzare pe piaţa tailandeză chiar de la sfârşitul acestui an. Deocamdată, nu sunt date detalii privind comercializarea pe alte pieţe, dar e greu de crezut că noul Chevrolet Colorado nu va ajunge în USA sau chiar şi în Europa.

Deocamdată, conceptul Chevrolet Colorado are un design fresh pentru domeniul pick-up-urilor, dar care înglobează şi suficiente detalii care îl recomandă drept un membru al familiei Chevrolet. Maşina exprimă atitudine şi beneficiază de un calandru deja binecunoscut de la Cruze sau de la recentul Orlando.

Deşi forma laterală lasă să se înţeleagă că vorbim de o versiune king-cab, cu doar două portiere, adevărul este că mai există o pereche de portiere, foarte bine disimulate în designul general, care se deschid în sens contrar şi permit accesul la două strapontine.

Interiorul lui Chevrolet Colorado este mult evoluat faţă de ce te-ai aştepta de la o maşină utilitară, punând accentul pe life-style, dar nu renunţă la caracterul practic şi ergonomia cât mai bună. Designul consolei centrale este sofisticat, maşina beneficiind de un sistem multimedia avansat, cu un ecran de mari dimensiuni, flancat de butoane mari, în timp ce iluminarea generală este albastră.

Ca structură, Chevrolet Colorado rămâne fidel soluţiei cu şasiu separat, având tracţiune integrală şi roţi imense de 20 inch, încălţate cu pneuri offroad Cooper, de 285/50 R 20 - care vor fi oferite, cel mai probabil, doar ca opţiuni pentru versinile de echipare superioare ale modelului de serie.

Motorizarea este asigurată de un turbodiesel de 2,8 litri, pentru care încă nu sunt comunicate date privind valorile puterii şi cuplului sau a peformanţelor. Oficialii promit, totuşi, că acest motor va oferi un cuplu foarte bun, iar maşina va avea o bună capacitate de încărcare şi de tractare.

Aşteptăm să vedem planurile pentru Europa cu noul Chevrolet Colorado. Piaţa pick-up-urilor medii este suficient de bine dezvoltată şi la noi, în prim plan aflându-se Mitsubishi L200, Nissan Navara sau Toyota Hilux, dar şi Ford Ranger, Mazda BT-50 sau Volkswagen Amarok.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.