Chevrolet Volt MPV5 – Beijing 2010

Chevrolet ne arată cum am putea merge în vacanţă cu puterea electricităţii prin noul concept Chevrolet Volt MPV5.

Chevrolet Volt MPV5 – Beijing 2010 Chevrolet Volt MPV5 – Beijing 2010

Chevrolet Volt MPV5 este alter ego-ul mai familist al modelului electric Volt, dar spre deosebire de modelele cu propulsie alternativă sau de multe din MPV-urile actuale are un aspect foarte masculin. Acest lucru se întâmplă fiindcă preia silueta lui Chevrolet Orlando, un alt monovolum care inspiră bărbăţie. Elementele specifice gamei Volt rămân, blocurile optice caracteristice integrându-se foarte bine în noua formă.

Ca dimensiuni MPV5 este mai impozant , fiind mai lung cu 181 mm (4,585 mm), mai lat cu 73 mm (1,871 mm) şi mai înalt cu 182 mm (1,612 mm) decât Volt. Creşterea în dimensiuni are ca efect şi mărirea spaţiului interior, de exemplu portbagajul are un volum uriaş de 845 de litri în standard şi 1.764 de litri cu bancheta rabatată, capacităţi superioare unui Renault Grand Scenic.

Sistemul de propulsie este exact acelaşi ca la Volt, având un motor electric ce dezvoltă 150 CP şi un cuplu de 370 Nm, alimentat de bateriile de 16 kWh li-ion. Pentru că are o caroserie mai voluminoasă şi mai puţin aerodinamică, autonomia electrică este ceva mai mică decât la Volt, versiunea MPV5 putând parcurge doar pe baterii 51,5 km. Însă în acţiune intră motorul de 1.4 litri, pe post de generator oferind o acoperire totală de 482 km, adică suficientă pentru o vacanţă cu familia.

Nu întâmplător acest model este prezentat în China, acolo monovolumele fiind foarte populare, iar cele electrice ar putea deveni noua găselniţă pentru transportul în oraşele aglomerate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.