Citroen DS4 se numeşte Citroen DS High Rider

Prima imagine reală şi oficială a noului concept Citroen DS High Rider, care prefigurează modelul de serie DS4, a fost dată publicităţii de Citroen pe internet. Şi nu oriunde, ci chiar pe Facebook. Iată acum noi imagini din mai multe unghiuri.

Citroen DS4 se numeşte Citroen DS High Rider Citroen DS4 se numeşte Citroen DS High Rider

Oficial Citroen DS High Rider este un coupe, dar, spre deosebire de modelele cu care ne-am obişnuit, nu are alura clasică, ci are o siluetă foarte musculoasă, putând fi confundat chiar cu un crossover(numele nefiind întâmplător ales) . Modelul rezultat, Citroen DS4, va fi o prelungire în clasa compactă a gamei DS, acest alter ego premium al gamei normale Citroen

Ca dimensiuni acest concept are o lungime de 4,26 m, o lăţime de 1,82 m şi o înălţime de 1,48 m. Proporţiile sunt similare cu cele ale generaţiei curente Citroen C4 Coupe, ceea ce ne face să credem că acesta va da urmaşul actualului. Există voci care spun că C4 va fi doar în versiune cu 5 uşi şi DS4 va fi propunerea sportivă, adresată celor cu nevoi familiare mai puţin pregnante

Modelul preia tema lansată de Citroen GT pentru partea frontală şi într-o oarecare măsură formele lui C-Sportlounge. Spre deosebire însă de DS3, modelul inaugural al gamei DS, acest concept este mai puţin fantezist şi chiar pus în paralel cu actualul Citroen C4, pare mult prea conformist.

Sistemul de propulsie va fi însă de ultimă generaţie, urmând să fie un hibrid format dintr-un motor Diesel şi unul electrc. Nu se dau prea multe detalii, dar ştim că HDi-ul îşi va face treaba obişnuită, în timp ce motorul electric va acţiona roţile din spate. În forma finală acest model va primi motorizările mai pragmatice ale lui C4, urmând probabil să aibă şi o versiune Racing, aşa cum vom vedea la Geneva din partea lui Citroen DS3-R.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.