Citroen Metropolis – concept franţuzesc de lux

Citroen ţinteşte foarte sus şi la Salonul de la Shanghai va prezenta conceptul Citroen Metropolis, un prototip ce prefaţează un viitor rival pentru “camarila” germană: A8, Seria 7 sau S Class.

Conceptul Citroen Metropolis, cu ai săi 5,3 metri, este însă mai lung chiar decât versiunile cu ampatament lungit ale modelelor mai sus enumerate, dar fiind dor un concept producţia de serie ar putea să îl alinieze la standardele impuse de concurenţă. Nu din întâmplare am enumerat aceste modele, acestea fiind în special create pentru piaţa chineză, acolo unde vrea şi Citroen să dea lovitura. Ba chiar acest model este creat de echipa de design din Shanghai.

Acest model va fi primul desenat de studioul din Shanghai al PSA, dar preia stilul impus de ultimele concepte europene. Se văd însă câteva elemente mai aparte pentru Citroen pe acest nou model, cea mai flagrantă noutate fiind uşile cu deschidere în oglindă, ultima dată folosite pe Citroen Traction Avant în 1934. Spatele este, de asemenea, foarte spectaculos având o linie mai degrabă spre a coupe-urilor cu patru uşi, decât una tipică a unei limuzine.

Noul concept este construit pe platforma modificată a lui Citroen C6 şi, aşa cum ne-a învăţat Citroen, se va prezenta cu o motorizare hibridă. Motorizarea cu combustie internă va fi un V6 de 2.0 litri, iar cea electrică un motor de 55 CP, conform Autocar. În mod normal hibridul dezvoltă 272 CP, dar datorită unei funcţii overboost şi a motorului electric la capacitate maximă vârful de putere poate urca chiar până la 460 CP.

Interesant este faptul că emisiile anunţate sunt de 70 g/km, în condiţiile unor cifre dinamice destul de promiţătoare. O premieră pentru Citroen va fi şi introducerea unei cutii cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte. Modelul va fi expus la Shanghai World Fair in China între1 Mai şi 31 Octombrie, despre care nu ştim dacă şi când va ajunge şi în Europa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.