Citroen Numero 9 Concept - informaţii oficiale

Înainte de a fi prezentat la Salonul Auto de la Beijing, constructorul francez, Citroen, ne face un scurt preview al noului său concept, Numero 9.

Citroen Numero 9 Concept - informaţii oficiale Citroen Numero 9 Concept - informaţii oficiale

Deşi cu toţii ne aşteptam ca noul concept al constructorului francez să se numească DS9, Citroen vrea să păstreze acest nume pentru viitoarea "navă amiral" a gamei DS. Numero 9 arată noua linie de design a gamei DS, ce se va imbogăţi în viitorul apropiat cu înă trei modele, printre care şi un SUV.

Dimensiunile caroseriei de tip shooting-brake încadrează conceptul producătorului francez în clasa mare. Nu se ştie dacă Numero 9 va intra în producţia de serie, dar Citroen susţine că intenţionează să construiască un vârf al gamei DS.

Conceptul producătorului din hexagon este propulsat de un motor turbo pe benzină de 1,6 litri ce dezvoltă 225 CP şi 275 Nm. Pe lângă propulsorul cu combustie internă mai exista un motor electric ce acţionează numai asupra punţii spate rezultând astfel un sistem de tracţiune integrală.

Datorită celor două sisteme de propulsie, Numero 9 are o putere combinată de 295 CP şi ajunge la 100 km/h în doar 5,4 secunde. Energia folosită de motor electric provine de la un set de baterii litiu-ion ce se pot încărca de la o priză casnică în 3,5 ore. Citroen Numero 9 este dotat cu o suspensie hidraulică, caracteristică constructorului francez.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.