Cloud Concept, propunerea lui Narcis Mareş

Autor: Narcis Mares 18 mart. 2012 Concepte auto

Maşina pe care o vedeţi în aceste imagini se numeşte Cloud Concept şi a fost creată de Narcis Mareş. Iată în continuare câteva cuvinte ale autorului despre Cloud Concept:

Am modelat prima dată această maşină pentru Peugeot Design Contest din 2008, la acea vreme era primul automobil 3D (am folosit Amapi 3D) făcut de mine. Anul trecut am hotărât să-i fac un „facelift”€™ şi cred că a ieşit ceva destul de interesant.

Cloud Concept este proiectul lui Narcis Mares

Inspiraţia pentru Cloud vine de la o schiţa personală mai veche – „€˜pet sketch”€™ (o pisică-robot), ceva din Lambo Reventon (stealth design) şi felul în care se aprindeau stopurile lui Peugeot 407 (formă de boomerang). Nu ştiu vreun Coupe veritabil de la Peugeot, poate modele clasice şi aşa a apărut Cloud.

Este un front-engine, iar în momentul de faţă s-ar preta la un motor hybrid (un V6 cel mai probabil, cu posibilitatea de a încorpora un motor electric – inginerii sunt îndreptăţiţi să mă ajute la partea asta). Conceptul este, sper eu, bine proporţionat (4.600 mm lungime, 1.900 mm lăţime şi 1.300 înălţime, undeva în proporţiile astea) şi ar trebui să concureze cu Aston Martin DB9, Porsche 911, Jaguar XKR sau chiar Ferrari.

Cloud Concept isi doreste sa rivalizeze cu Porsche 911, Aston Martin DB9 sau Jaguar XKR

Cloud Concept are un design ascuţit şi musculos în acelaşi timp, caracterizat printr-un bot€™ proeminent cu intake-uri laterale înalte, ce încorporează farurile boomerang. Linia principală a caroseriei începe de pe capotă, ajungând să încadreze parbrizul lateral (dă impresia unei botniţe), parbrizul panoramic şi portierele. Spatele se termină brusc, având aceleaşi leduri boomerang, iar jantele în trei spiţe dublate întregesc aerul agresiv / rău.

Eu unul aş conduce maşina asta, voi?

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA [email protected] ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR.RO!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide